Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

Kunďo
26. 02. 2003 10:06

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] Ja Ti neviem, Ludo. Veta ...

Ja Ti neviem, Ludo. Veta je prifarená k odstavcu o zatmení, tak by sa snáď mala týkať zatmenia…

Ak je to nezáväzný oznam, tak prečo je v článku o astronomickom roku 2003? To je nejaká astronomická aktualita? Okrem toho – aký je rozdiel vo viditeľnosti a rozlišiteľnosti detailov v prvej a tretej štvrti? Žiaden… (Rozdiel je akurát, či pozoruješ začiatkom, či koncom noci.)

Ludo
25. 02. 2003 02:36

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] Mne sa to zda jasne. \"Na...

Mne sa to zda jasne. \„Najvhodnejšie podmienky pre pozorovanie povrchu Mesiaca nastávajú v období okolo prvej štvrti\“ t.j. ked mesiac Dorasta. O zatmeni ani slovo. Preco, to uz bohuzial vysvetlit neviem.

Kunďo
25. 02. 2003 01:43

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [3] Nepochopil som...

Pri zatmení Mesiaca je poznámka o tom, ze najlepšie sa povrch pozoruje v prvej štvrti… Nerozumiem, k čomu sa to viaze. Veď pri zatmeni musi byt Mesiac v splne. V prvej štvrtine zatmenia? To ale Mesiac nevyzera ako D a nerozumiem tomu, prečo by sa mal lepsie pozorovať povrch – tiene predsa nepadaju nabok.

Štefan Konkol
17. 02. 2003 21:46

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [4] Titan

Informatívny článok. Btw, pán Mešter, čo si myslíte o Titane? Mohol by tam byť život? Aká je tam povrchová teplota?