Science fiction a fantasy časopis Fantázia: poviedky, recenzie, reportáže, správy

sci-fi, fantasy a horor

Súvisiaci článok: Náhľad v okne | Presun | RSS kanal Nové príspevky v tejto diskusii ako RSS kanál
Zobraziť príspevkov na stranu

ceos
20. 07. 2009 08:17

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [1] Ad Alma mater

Podobný zjav ako minulý týždeň. Rovnako slabo vypointované. Síce krásne zvukomalebné a obrazné, ale inak…no veď viete.

Zatiahol som popruhy a syntetické vlákna ma šteklili ako milenka počas prvej noci.

V tomto momente som už nevedel či sa smiať alebo plakať. Ako sa vraví: „Aj dobrého veľa škodí“ a „Čo je veľa, to je moc!“

Štýl nebol zlý, ani vtipy neboli zlé, ani ironickosť z textu priam sršiaca nebola zlá. Ale všetkého toho bolo až priveľa na tak krátky text. Niekto stratil odhad a je to cítiť, takže hoci bol úmysel asi presne opačný, text pôsobil nesmierne pateticky až smiešne.

Okrem toho dosť pokrivkávala trochu aj logika. Dosť silne pochybujem, že univerzita, v ktorej sa vzdelávajú profesionálny vrahovia by bola úplne bezbranná voči svojim neúspešným študentom. Veď profesori sú zrejme tiež odborníci v zabíjaní, keď učia. A študenti sa určite tiež nedajú len tak odbachnúť pre dobrý pocit nejakého stroskotanca. Zbraní rôzneho charakteru a prípadne aj kalibru musí byť v takejto inštitúcii s prepáčením „jak nasratých“, takže celkovo bol nápad nedotiahnutý a nedomyslený.

Trochu menej snahy a mohla z toho byť oddychová sranda. Takto to vychádza len ako nevyužitá príležitosť…

Anjelka
20. 07. 2009 08:01

Odpoveď
Odpoveď s citáciou
 [2] Ad Alma mater

Ved… čo som komu urobila, že hned po prebudení ma tu čaká zase plno zbraní, prázdnych fráz a rozflákaných tiel?! Uznávam, že to chcelo byť originálne, ale až na vety zo štátnicami, to bolo ako cez kopirak hociktorá iná scena zo slabého akčneho filmu. Tento nas…nahnevaný vyhodený študent by pokojne mohol byť aj ten týpek z Perryho „mikropoviedky“, čo by som už brala ako urážku, lebo to bolo fakt zlé…
Je mi ľúto, ale nemôžem k tomu povedať nič dobré. Ani keby mi autor držal pri hlave jednu z tých zbraní! :-D