Zmeny v distribúcii tlačenej Fantázie!

Náš časopis 4. júla 2002 oslávi 5 rokov a doteraz ste ho mohli získať niekoľkými spôsobmi, predovšetkým však tak, ako väčšinu časopisov – v novinových stánkoch. Len málo ľudí mimo redakcie si uvedomovalo problémy s predajom Fantázie v stánkoch, hlavne ten najdôležitejší: spoločnosti Mediaprint kapa sme museli predávať Fantáziu za cenu nižšiu, ako boli výrobné náklady nášho časopisu. Predajnú cenu sme kvôli vám, čitateľom, zvýšiť nemohli a náklad nebol taký, aby sa výrobné náklady na jedno číslo znížili. Rozdiel sme sa vždy snažili vyrovnať získanou reklamou, či jeden rok dokonca grantom od Ministerstva kultúry SR. V tomto roku sme sa však rozhodli k radikálnejšiemu riešeniu.

Kto bude mať naozajstný záujem o Fantáziu, buď si ju bude musieť predplatiť cez redakciu, alebo si ju bude musieť kupovať v spriatelených kníhkupectvách a v iných predajniach, ktorých zoznam budeme uverejňovať. Toto naše rozhodnutie začne platiť od čísla 23 a snáď ho prijmete skôr, keď vám povieme, že napríklad ani v Nemecku sa jediný existujúci podobne zameraný časopis vôbec nepredáva v stánkoch, ale jedine na objednávku. Takto budeme schopní kvalitu časopisu naďalej zvyšovať bez strachu o jeho existenciu.

V tejto súvislosti vás chceme požiadať u malú pomoc. V prípade, že poznáte vo svojom okolí kníhkupectvo (videopožičovňu, kino…) ktoré by malo záujem o predaj Fantázie, skontaktujte ich s nami, dajte nám o nich vedieť a my sa s nimi dohodneme. Tak si sami zaručíte, že Fantáziu budete mať vždy po ruke… Je tu však aj možnosť, že by ste si radi zarobili aj vy sami, ako kolportéri Fantázie vo vašom okolí – na internáte, v škole, klube… Napíšte nám a uvidíte, že to bude pre vás určite aj finančne zaujímavé.

A ešte pár slov k predplácaniu. Fantázia 21 došla predplatiteľom skôr, ako ju videli v stánkoch. Podarilo sa nám prísť do štádia, keď vybavujeme (vďaka nadšencom, ako sme aj my) predplatné rýchlo a kvalitne. Fantáziu dostanete v igelitovom obale a keď sa dohodnete s poštárkou, vôbec vám ju nemusí tlačiť do schránky – s tetami poštárkami sa dá vždy urobiť dohoda. Čo treba urobiť, aby ste si Fantáziu predplatitli? Stačí vyplniť formulár predplatného, ktorý nájdete tunoka :-) a všetko je vybavené. Predplatné Fantázie posielame zatiaľ iba v jednej várke – to znamená, že kto si Fantáziu objednal dovtedy, kým vyšla, dostane zásielku aj so šekom na zaplatenie hneď s najbližším číslom. Pravdaže sa to bude musieť zmeniť, keďže si Fantázie objednávate priebežne. Musíte však pochopiť, že ak chceme zásielky posielať lacnejšie, musíme počkať na určitý počet kusov. Preto, ak ste si predplatili časopis po zaslaní prvej várky, budete musieť chviľu počkať. Veríme, že to pochopíte.

Samozrejme si môžete predplatiť aj staršie čísla Fantázie – v objednávkovom formulári stačí do poznámky uviesť, o ktoré čísla máte ešte navyše záujem. Okrem F0 a F3 vám radi vyhovieme. Tu si môžete pozrieť archív jednotlivých čísiel Fantázie. Priebežne ich ešte budeme dopĺňať.

Ďakujeme za pochopenie a veríme, že naše rozhodnutie vás neodradí a Fantázii zostanete verní.  


13. apríla 2002
Ivan Aľakša