Zatmenie Slnka a Fantázie

StarCon 2006

Tohtoročný StarCon, ktorý sa uskutoční 18. marca, sa bude niesť v znamení zatmenia Slnka, ktoré budeme mať možnosť vidieť cca 10 dní po našej akcii. Hosťom dňa bude Dr. Vojtech Rusin, dlhoročný pozorovateľ zatmení Slnka.

Fantastický program zabezpečí už tradične redaktor Fantázie Miloš Ferko s prednáškou „O čarovnom mlyne a o Krabatovi.“ Postava Krabata pochádza z lužickosrbských legiend – ide o chlapíka, ktorý je nazývaný aj lužickosrbský Faust. Nemeckí fanúšikovia Harryho Poterra ho však porovnávajú aj so svojím idolom – v Nemecku sa robia dokonca čarodejnícke súboje „Potterovcov“ proti „Krabatovcom.“ Téma by mala byť doplnená ukážkami z filmu Čarodejův učeň českého režiséra Karla Zemana.

Pred zotmením sa snáď ešte vrátime aj k hlavnej, aj keď trošku obmenenej, téme dňa – „Zatmenie Fantázie“ – rozprávanie s redakciou a o redakcii Fantázie. Kde sa Fantázia nachádza teraz a či sa tieň, ktorý ju momentálne zahaľuje, stratí…

StarCon 2006 sa uskutoční v sobotu 18. marca v Hornonitrianskej hvezdárni v Malých Bieliciach pri Partizánskom a vítaní sú všetci fanúšikovia astronómie a fantázie.


22. februára 2006
Fandom SK - PR