Zahraničná osobnosť fantastiky v najnovšom Jupiteri

Jupiter 6,5

Podľa našej ankety FÓR 2013 sa zahraničnou osobnosťou minulého roka stala mladá česká autorka Petra Slováková. Rozhovor s ňou a poviedku, s ktorou zvíťazila v Poviedke Istroconu, nájdete v najnovšom čísle časopisu Jupiter. To sa dá zadarmo stiahnuť na serveri Palkmknihy alebo bez registrácie na adrese goo.gl/C4iPSs.

V čísle 6.5 vyšli okrem tejto poviedky aj texty uznávaného poľského autora Andrzeja Pilipiuka či ďalšia česká poviedka Tomáša Dostála. Tá patrí do populárneho subžánru steampunk, rovnako ako texty Andreja Jáchima a Petra Jelínka, ktorého poviedku rozoberajú redaktori vo workshope. Číslo tak tematicky nadväzuje na platený steampunkový Jupiter 6.

Časopis vydáva vydavateľstvo Rogerbooks. To vydalo Slovákovej aj elektronickú zbierku poviedok Železonoc a jiné podivnosti, ktorej tlačenú verziu si môžu záujemcovia objednať do konca januára. Rovnakým spôsobom tam vyšla aj kyberpunková zbierka Zuzany Droppovej Telo a iné kyberhrôzy.

Anketu Fantastická osobnosť roka 2013 sme na našom serveri vyhlásili už po druhýkrát. V slovenských osobnostiach zvíťazila najúspešnejšia slovenská fantasy spisovateľka Alexandra Pavelková pred ďalšou spisovateľkou Katarínou Soykou a Jurajom Červenákom, ktorý získal v tejto kategórii prvenstvo minulý rok .


28. januára 2014
Fandom SK - PR