Vytiahnite karty a vojdite do Morijských baní...

Už v sobotu (16.3.) sa budú môcť hráči zberateľskej kartovej hry Lord of the Rings stretnúť v Brlohu s novou rozširujúcou sadou Mines of Moria. Firma Decipher Inc. sa rozhodla priniesť hráčom nové možnosti hry v tzv. Sealed Deckoch a boosteroch. Popularita tejto kartovej hry dosiahla nečakaný záujem a tak si teraz prídu na svoje aj hráči, ktorí zmeškali jej „nástup“ a základné balíčky prvej edície Fellowship of the Rings zháňajú veľmi ťažko, alebo vôbec. Princíp funguje podobne ako u najslávnejšej kartovej hry Magic the Gathering, ktorá je úspešná tiež preto, lebo sa neustále objavujú nové základné sady a tak sa môžu hráči zapojiť do hry kedykoľvek.

Čo sa týka sady Mines of Moria, môžeme zatiaľ prezradiť iba toľko, že je veľmi zaujímavá a určite prinesie veľa zmien u väčšiny hracích balíkov. Oproti základnej sade bude mať „iba“ 122 kariet (40 rarít, 40 menej vzácnych, 40 bežných + 2 prémiové). Tieto karty nájdete v špecializovaných obchodoch okrem boosterov aj v dvoch základných balíčkoch. Tematicky sú zamerané na Gimliho/Sauro­nových škratov (orkov) a novú postavu Gandalfa a škratov Morie. Podľa posledných správ nemajú byť tieto balíčky predkonštruované ako pri základnej sade, ale polovica bude fixných a zvyšok by mal tvoriť náhodný mix, vrátane FoTR. Keď bude náhodou skutočnosť odlišná, snáď to nebude vadiť – veď prekvapenie je korením života. Čo je však „na betón“, s úpravami pravidiel sa nepočíta.

Fanúšikov, ktorým sa páčila holografická úprava kariet určite poteší, že aj v tejto novej sade vychádzajú karty opäť v paralelnom metalickom prevedení. Takže ak ste zvedaví a netrpezlivo očakávate démona Balroga (nebezpečne silná príšera, s ktorou na mostíku Khazad-dum bude nechutne horúco), tak hupky-hupky do Brlohu.&nbsp Martin Králik & Miso Jedinák


14. marca 2002
Fandom SK - PR