Výsledky súťaže Svet na tvoj obraz 2014

3 I. Marton - Noc mysterii
2 G. Van Garrett - Power City
4 Z. Stozicka - Posledna lampa

Tretí ročník súťaže Svet na tvoj obraz 2014 pre amatérskych výtvarníkov sme vyhlásili v októbri minulého roku. Teraz, po viac než polroku prijímania, vyhodnocovania, zverejňovania súťažných prác a po takmer mesiaci hlasovania poznáme víťazov jednotlivých kategórií i celkového víťaza súťaže.

Súťažiaci zápolili v kategóriách:

1. Science fiction

2. Fantasy

3. Komiks

Do hlasovania sa zapojili takmer tri stovky hlasujúcich. Bohužiaľ, tak ako v predchádzajúcich ročníkoch, mnohí nerešpektovali podmienky hlasovania o víťazovi súťaže Svet na tvoj obraz, a hlasovali len za jednu súťažnú prácu. Takéto hlasy skončili diskvalifikáciou, čo je naškodu, pretože nielenže nepomohli svojmu favoritovi, ale sami sa pripravili o šancu dostať sa do žrebovania o cenu pre hlasujúceho.

Napriek tomu sa však postupne vykryštalizovali víťazi jednotlivých kategórií a neúnavne sa drali na vrchol rebríčka.

Aj toho roku v súťaži pre amatérskych výtvarníkov Svet na tvoj obraz zvíťazila fantasy. Druhá bola kategória science-fiction, ktorá zabojovala veľkým počtom prác. Tretiu priečku obsadila kategória komiks.

A výsledky sú takéto:

Kategória Fantasy:

1. Ildikó Márton: Noc mystérií
2. Jitka Šenkeříková: Japanese dolly
3. Alžbeta Vartášová: Tíšenie bolesti

Kategória Science fiction

1. G. Van Garrett: Power City
2. Adam Šaradín: Útok na planétu
3. Fedor Burčiar: Privolávanie zla z paralelného vesmíru

Kategória Komiks

1. Zuska Stožická: Posledná lampa
2. Ivana Čičmanová: Keď máš nádej, máš všetko
3. Simona Sklenárová: Prďácki frajeri

Na prvom mieste v celkovom hodnotení sa v tomto ročníku umiestnila Ildikó Márton so súťažnou prácou Noc mystérií, a tým sa stáva absolútnou víťazkou súťaže Svet na tvoj obraz 2014.

Víťazi jednotlivých kategórií dostanú odmeny, ktoré do súťaže poskytli vydavateľstvá Artis Omnis, Ikar, Fantom Print, Rogerbooks a redakcia denníka Fandom SK. Odmenu od redakcie denníka Fandom SK, čiže knihu podľa vlastného výberu z ponuky, získava vyžrebovaný hlasujúci, ktorým je Robert Bielesch z Likavky.

Všetci ocenení i vyžrebovaný výherca budú oslovení e-mailom a po dohode im zašleme ceny, ktoré si vybrali.

Víťazom gratulujeme, ostatným účastníkom držíme palce v ich ďalšom snažení a so všetkými sa tešíme na ďalší ročník súťaže Svet na tvoj obraz v roku 2015, ktorý budeme vyhlasovať v septembri tohto roku.


Kompletné výsledky súťaže Svet na tvoj obraz 2014


5. marca 2015
Fandom SK