Výsledky súťaže Ohnivé pero Q2 2015

Ohnivé pero

Jesenné kolo súťaže Ohnivé pero Q2 2015 sa nieslo v duchu politických fikcií, halucinácií a nových tvárí. Hlasovalo sa ostošesť. Hlasujúci tentokrát dbali na pravidlá viac ako v jarnom kole. Napriek tomu asi desatina z nich pravidlám nevenovala dostatočnú pozornosť a ich hlasy sa museli škrtnúť. Tým sa zároveň pripravili o možnosť zaradiť sa do záverečného žrebovania o knižnú odmenu. Od začiatku hlasovania bol medzi poviedkami a pribúdajúcimi hlasmi dynamický pohyb, raz bola na výslní jedna, inokedy druhá. Nakoniec žiadna poviedka nezostala bez sympatizanta a tesne pred cieľovou rovinkou ostatných pretekárov predbehla poviedka, ktorá sa čitateľom páčila najviac.


Víťazom jarného kola súťaže Ohnivé pero Q2 2015 sa s počtom 86 bodov stáva nováčik našej súťaže Alica Rumanová s poviedkou Poludníček.

S počtom 63 bodov a poviedkou Max a pehavé strašidlá sa na druhom mieste umiestnil ďalší nováčik Ohnivého pera Miro Švercel. O jeden bod menej ako on získala víťazka predchádzajúceho kola Mária Juríková, ktorá s počtom 62 bodov za poviedku Šepkanie vybojovala tretie miesto.

Víťazka získava kolekciu troch kníh podľa vlastného výberu z ponuky vydavateľstiev Artis Omnis, Hydra, Vydavateľstvo spolku slovenských spisovateľov a FantomPrint.

Jednu knihu z ponuky si môže vybrať aj jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Katarínu Loučičanovú zo Žiaru nad Hronom a pokiaľ uviedla správnu adresu, onedlho môže čakať poštu od redakcie Fandom SK.

Všetkým srdečne gratulujeme a ostatným prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže Ohnivé pero.


Najbližšie kolo Ohnivého pera Q1 2016 začína vo februári 2016. Autori môžu využiť čas cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .doc, .docx, .rtf alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Aj tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maili sa pokúsiť slušným spôsobom formulovať, čo chcú, aby sme s poviedkou urobili. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom veľmi nepomôžu.

Želáme autorom mnoho tvorivých myšlienok a trpezlivosti pri zavŕšení ich diel.

A prajeme dobrodružnú guľovačku, sánkovačku, lyžovačku, krásne dovolenky a dúfam, že sa všetci opäť zdraví a celí stretneme pri jarnom kole Ohnivého pera!


Na záver tabuľka s celkovým hodnotením.


4. januára 2016
Alexandra Pavelková