Výsledky ankety Fantastická osobnosť roka 2019

for-logo-2019-jpg-800x800

Záujem o anketu Fantastická osobnosť roka – FÓR rok od roka rastie, ale mien, ktoré sa v nej striedajú, príliš nepribúda.

Anketu sme uskutočnili v dvoch kolách – v prvom mohli čitatelia a fanúšikovia fantastiky nominovať slovenské osobnosti a v druhom kole sa za tieto osobnosti hlasovalo, uzávierka hlasovania bola 22. marca 2020.


Zaznamenali sme znova takmer tri stovky hlasov. Len zlomok z nich bol bol neplatných z dôvodu nesprávneho vyplnenia hlasovacieho formulára alebo viacnásobného zaslania formulára, takže hlasujúci si vo všeobecnosti zaslúžia veľkú pochvalu. Zároveň v mene nominovaných ďakujeme za každý jeden hlas, ktorý ste svojmu favoritovi poslali, a tým mu vyjadrili svoju priazeň.

Na rozdiel od minulého roka, tento znamenal návrat k tradiciám a do nominácií sa nedostali vydavatelia, organizátori, ba ani výtvarníci. Nominovaní boli štyria spisovatelia, pričom s ich menami sa stretávame na poli fantastiky a vecí s ňou súvisiacimi celé roky. Pre všetkých štyroch rok 2019 znamenal veľké nasadenie, množstvo práce a k tomu adekvátne výsledky – knihy. Súboj hlasov bol preto vskutku napínavý. A aký je výsledok?


Fantastickou osobnosťou roku 2020 sa stáva


spisovateľka a publicistka Alexandra Pavelková,

ktorá získala 105 hlasov.


Druhé miesto v rebríčku fantastických osobností si vyslúžil spisovateľ Marián Kubicsko, ktorý získal 79 hlasov.


Na treťom mieste sa umiestnila s počtom 36 hlasov spisovateľka a vedkyňa Jana Plauchová.


Ďakujeme ešte raz za všetkých, na ktorých si fanúšikovia spomenuli. Oceňujeme vašu priazeň a dúfame, že na slovenskej fantastickej scéne sa aj v roku 2020 zviditeľní dosť osobností, aby na nich čitatelia, fanúšikovia a priaznivci mysleli často a v dobrom. A najmä ďakujeme tým, ktorí slovenskej fantastike venujú svoj čas,nervy, pohodlie, silu a mnohokrát aj nemalé finančné prostriedky. Prajeme im veľa ďalších úspechov a dobrých fanúšikov.

Odmenu vo forme knihy získava jeden z hlasujúcich, spomedzi ktorých sme vyžrebovali Luciu P. zo Žiliny, takže ak uviedla do hlasovacieho formulára správne kontakty, onedlho môže očakávať balíček od redakcie Fandom.sk.


Pripomeňme si osobnosti, ktoré ste nominovali za rok 2019:

(osobnosti sú zoradené abecedne podľa priezviska a k menám osobností sú priradené ich povolania alebo činnosti v rámci fantastiky, ako ste ich napísali pri nomináciách)

  • Juraj Červenák – spisovateľ
  • Marián Kubicsko – spisovateľ
  • Alexandra Pavelková – spisovateľka, redaktorka
  • Jana Plauchová – spisovateľka, vedkyňa

Foto: Archív Fandom.sk.


Súvisiace linky

Anketa: Nominujte fantastickú osobnosť roka – FÓR 2019

Anketa: Hlasujte za fantastickú osobnosť roka – FÓR 2019


25. marca 2020
Fandom SK