Vyšiel steampunkový Jupiter

Jupiter 6 - obálka

Slovenský elektronický sci-fi časopis Jupiter vydal svoje šieste číslo, zamerané na steampunk. Tak ako v minulosti, aj teraz je veľká časť obsahu v češtine. Je to aj prvé platené číslo Jupitera.

Ťahákom obsahu je rozhovor s priekopníkom steampunku Timom Powersom, autorom „Brán Anubisovych“ (ukážka). Zahraničnú poviedku, spomienku na spoločné dielo Williama Gibsona a Brucea Sterlinga „Mašina zázrakov“, napísala Eileen Gunn. Najdlhšiu poviedku predstavuje nádejná mladá autorka Petra Slováková (ukážka). Druhú českú poviedku napísal Lukáš Z. Herma. Slovenské steampunky prinášajú dvojnásobná víťazka Ceny Fantázie Lucia Droppová, stále sa zlepšujúca mladá autorka Diana Majerová a Jozef Harendarčík, ktorého poviedku redaktori rozoberajú vo workshope. Petra Slováková namaľovala aj galériu a napísala kvalitný prehľadový článok o steampunku.

V netematickej časti dominujú rozhovor s Martinom Šustom, ktorým Jupiter spolu s českým časopisom XB-1 začínajú predstavovať slovenským čitateľom osobnosti českej sci-fi scény, a tretia časť seriálu Miroslavy „Elendilky“ Klempovej o prednášaní na conoch.

Časopis si môžete kúpiť na Palmknihách českých aj slovenských, priamo paypalom cez systém Ganxy či prevodom na účet. Tu nájdete zhrnuté všetky možnosti.

Update: Pre 25. 9. 2013 platí táto akcia: Dnes špeciálne len za dva doláre tu: https://ganxy.com/i/83587


Trailer na časopis Jupiter č. 6


25. septembra 2013
Fandom SK - PR