Vyhlásenie súťaže Fantastické duely

Fantastické duely

Vážení a milí autori,

na základe on-line diskusie vo fóre k článku o víťazovi Ohnivého pera sa v mojej pošte nazbieral slušný počet mailov od záujemcov o amatérsku literárnu súťaž Fantastické duely. Prišiel čas posunúť súťaž do ďalšej úrovne. Keďže ide z mojej strany o organizátorskú prvotinu, majte prosím strpenie. Prípadné nejasnosti i pripomienky z vašej strany ochotne vyriešime.

Pravidlá súťaže:

  1. Súťaž bude prebiehať vo forme poviedkových duelov, v ktorých vždy súťažia dve poviedky od dvoch rôznych autorov na spoločnú tému.
  2. Téma duelu bude vyberaná náhodne, prípadne ju podľa svojho uváženia vyberie organizátor s dôrazom na fakt, že téma nemá favorizovať žiadneho zo súťažiacich (pokiaľ bude iná možnosť, nebude vybraná téma návrhom ani jedného zo súťažiacich autorov).
  3. Z každého kola postupuje vždy len autor s väčším počtom hlasov udelených jeho poviedke. V prípade rovnakého počtu hlasov bude rozhodujúci hlas mať organizátor, ktorý inak za poviedky nehlasuje.
  4. Poviedky budú prezentované anonymne, bez uvedeného mena či prezývky autora, aby bolo hlasovanie objektívne.
  5. Autori ani hlasujúci nebudú vedieť o tom, kto je účastníkom duelu. Autor nebude pred ukončením hlasovania zverejňovať svoju príslušnosť k poviedke. Po ukončení hlasovania budú tieto informácie zverejnené pre všetkých.
  6. Hlasovanie bude prebiehať od zverejnenia poviedok a bude trvať 7 dni . Výsledok bude zverejnený v deň, keď sa začne nové kolo súťaže.
  7. Podľa konečného počtu súťažiacich bude odvodený aj celkový počet kôl. Jedno kolo znamená, že všetci súťažiaci sa zúčastnia duelu a len jeden z dvojice postúpi. Týmto vyraďovacím štýlom sa bude počet kandidátov zmenšovať vždy na polovicu aktuálneho kola (Ideálny počet súťažiacich je rovný mocnine čísla 2, napr. 8, 16…).
  8. Súťažiaci sú do dvojice priraďovaní náhodne a v prípade nepárneho počtu súťažiacich v prvom kole bude posledný súťažiaci postupovať automaticky (avšak tento fakt mu nebude oznámený, čiže bude musieť tiež napísať poviedku).
  9. V prípade veľkého počtu súťažiacich sa môže v prípade potreby z duelu stať aj trojica, pričom postúpiť môže buď jednotlivec alebo dvojica najlepších.

10. Rozsah jednej poviedky bude maximálne 10 normostrán, t. j. 18 000 znakov aj s medzerami.

11. Autor bude o svojej téme upovedomený dva týždňe vopred, aby mal čas sa na ňu pripraviť a napísať poviedku.

12. Oficiálnu účasť v súťaži je nutné potvrdiť mailom, v ktorom bude uvedená prezývka autora a jeden až tri návrhy na tému poviedok v poradí v akom ich preferuje.

REGISTRÁCIA bude prebiehať na tejto adrese, kde nájdete aj pravidlá súťaže aj prístup do registrácie. Pri registrácii je potrebné zadať vašu skutočnú e-mailovú adresu, na ktorú vám príde potvrdzujúci e-mail s linkou, na ktorú treba kliknúť pre dokončenie registrácie.

Povinné údaje sú len nick, ktorý sa po hlasovaní uvedie pri poviedke, e-mail a návrh jednej témy, o ktorej by ste radi napísali poviedku (návrh píšte stručne, stačí pár slov napr: „zrkadlo, ktoré ukazuje budúcnosť“, „strašidelný hrad“, „lietajúca chladnička“ a podobne). Ostatné údaje sú dobrovoľné ale vhodné. Pripomienky posielajte na e-mailovú adresu ceos.fantasy(at)gma­il.com.

Ďakujem a teším sa na veľa súťažiacich ;-)

Odmena pre víťaza je nákup kníh v ľubovoľnom kníhkupectve na Slovensku v cene 33 € a elektronický zborník najlepších prác zo súťaže. Zborník dostane tiež každý autor, ktorý sa do neho svojimi schopnosťami prebojuje. V prípade záujmu víťazovi zabezpečíme aj diplom na zarámovanie, vrátane včeličiek a čmeliačikov :) Zaujímavá odmena čaká aj hlasujúcich, predovšetkým toho, kto bude mať najviac správnych tipov na víťaza. Takže hor sa do prihlasovania na e-mailovú adresu: ceos.fantasy@gmail.com


7. februára 2011
Fandom SK - PR