Vychádza zbierka Antona Stiffela Zabudnutý vesmír

Zabudnutý vesmír obálka predná

V októbri zavíta na slovenský knižný trh dlho očakávaný titul – poviedková zbierka Antona Stiffela s názvom Zabudnutý vesmír. Zbierka vychádza vo vydavateľstve Hy­dra.


Anotácia

Cyklus poviedok Zabudnutý vesmír opisuje cez konkrétne ľudské osudy život v jednej z mnohých kolonizačných vetiev, ktorá sa pomocou hyperpriestorovej technológie dostane do vzdialenej časti vesmíru a natrvalo tam uviazne. Ľudia sa snažia prežiť, vytvoriť si nový domov a pôvodnú kolísku ľudstva – Zem (kam sa nedokážu vrátiť) – začínajú postupne pokladať za mýtus. Poviedky Antona Stiffela sú rozdelené na priamu líniu a voľne nadväzujúcu líniu. Osobitnou kapitolou sú samostatné poviedky, ktoré nám predostierajú farbisté, spektakulárne či katastrofické príbehy zo Zeme, Slnečnej sústavy a Mliečnej dráhy.


Podrobnosti o knihe

Názov: Zabudnutý vesmír
Autor: Anton Stiffel
Žáner: science fiction
Vydavateľstvo: Hydra
Rok vydania: 2015
Počet strán: 504
Väzba: pevná bez prebalu
Jazyk: slovenský
ISBN: 9788097193010


O autorovi

Anton Stiffel publikoval vo viacerých časopisoch (Fantázia, Kométa) a antológiách (na Slovensku Krutohlav a Zárodky hviezd, v Česku Mlok či Capricorn 70, v Poľsku Zachowuj się, jak porządny trup). Je spoluautorom beznádejne vypredanej zbierky Mozaika rôznobežných ciest (2001, naša recenzia) a bol úspešný v niekoľkých významných tuzemských fantastických súťažiach (Cena Gustáva Reussa, Cena Karla Čapka, Cena slovenských fanúšikov fantastiky Istron a i.).

Prvý krát pričuchol k fantastike v ranom detstve, keď ako päťročný nechtiac zahliadol časť japonského filmu o veľkom všetko ničiacom robotovi (a la Godzila robot) v poľskej TV, z čoho dostal taký panický strach, že sa týždeň chodieval schovávať do chladničky. Od detstva mal nevysvetliteľne veľkú averziu k čítaniu a svoju prvú knihu prečítal až ako 12-ročný. Bol to Alfréd Hitchcock a Traja pátrači. Potom to išlo ako lavína, za pár mesiacov prečítal všetko v mládežníckom oddelení miestnej knižnice, potom všetko v detektívnej sekcii, nato všetky cestopisy, až sa dostal do oddelenia fantastickej literatúry a došlo mu, že toto je pre neho to pravé orechové. Bola to láska na celý život a jeho prvá SF bol román Eden od Stanislava Lema.

Neskôr začal aj sám písať poviedky a recenzie, dlhé roky pôsobil ako redaktor SF časopisu Fantázia. Niektorí vtedajší spoluredaktori ho podozrievali, že zámerne zvolil taktiku tvorby kandizovanej sci-fi, ktorú vyrábal pre potešenie oboch pohlaví. Bez ohľadu na to, či na tom bolo niečo pravdy alebo nie, jeho tvorba si rýchlo získala všeobecnú obľubu a veľa jeho poviedok vyšlo časopisecky, v antológiách a zborníkoch. V ostatnom čase sa však venuje hlavne rodine a píše už len sporadicky.

Viac o autorovi v tomto rozhovore.


Knihu Zabudnutý vesmír si môžete objednať na Martinuse so zľavou 5 %, pre viac informácií kliknite na tento link


Zdroj: Vydavateľstvo Hydra


31. augusta 2015
Fandom SK - PR