Vrana – sprievodca blúdiacich duší

Vrana
Zasa Vrana
Ešte jedna Vrana

Či ste to čakali, či nie, blíži sa ďalší komiksový film! Tentokrát však remake, a to priam kultovej záležitosti. Vrana rozprestiera svoje krídla nad svetom, prinášajúc divákom príbeh tragickej lásky v takej podobe, z ktorej vám bude behať mráz po chrbte.

Režisérskeho žezla sa má po Alexovi Proyasovi chopiť Stephen Norrington, ktorého tvorba má k fantasy žánru blízko. Medzi jeho najznámejšie počiny patrí Blade či Liga výnimočných, ktorá sa však nestretla až s takým diváckym úspechom.

Remake Vrany by sa mal držať pôvodného príbehu. Rockový muzikant Eric Draven sa nevie dočkať svadby s milovanou Shelly. Idylku však prekazí partia miestnych gangstrov, ktorí Erica zabijú a jeho snúbenicu po niekoľkonásobnom znásilnení stihne rovnaký osud. Na troskách ich životov začína celkom iný príbeh plný krvi a túžby po pomste. Eric Draven sa vracia zo záhrobia, sprevádzaný tajomnou vranou a tvrdými gitarovými riffmi v pozadí.

Čo nás teda čaká v novej verzii? Podľa Norringtových slov asi toto: „Kým Proyasov originál bol úžasne gotický a štylizovaný, nový film bude realistický, drsný a mysteriózny, skoro až v dokumentárnom štýle.” Nuž, znie to sľubne, sám Proyas však k filmu zaujal pomerne odmietavý postoj. Podľa jeho vlastných slov pôvodný film dokončil ako pamiatku zosnulému Brandonovi Leeovi, ktorý pri natáčaní nešťastne zahynul. S novou verziu vraj nechce mať nič spoločné.

Za zamyslenie tiež stojí otázka, kto sa zhostí hlavnej úlohy. Prvý film sprevádzalo množstvo nešťastí a nepríjemných náhod, a tak ostáva otázne, ktorý herec sa podujme prevziať Leeho rolu. Údajne má o ňu záujem Jason Statham (Transporter 1 – 3), no či ju dostane sa ešte len dozvieme.


3. apríla 2009
Drasha