Víťaz súťaže Ohnivé pero Q2 2018

ohnive pero
Marian Velky - Ohnive pero Q2 2018 - 3. miesto
OP Q2 2018 Michal Kovačik, 2. miesto


Píšte ako profesionál! Štylistický editor Umberto vám pomôže víťaziť v súťažiach.


Tohoročné jesenné kolo súťaže Ohnivé pero Q2 2018, ktoré je už 23. v poradí, s predstavovaním súťažných poviedok skončilo. Od septembra 2018 bolo našom webe prezentovaných 30 poviedok. V tomto kole žánrovo prevažovala fantasy šmrncnutá hororom. Klasická scifi ťahala za kratší povraz, v prospech prelínania realít, a pribudlo aj trocha erotiky. V mene autorov ďakujem všetkým čitateľom za ich priazeň a konštruktívne komentáre k súťažným textom a tiež za ich hlasy, ktoré štedro autorom rozdali.

Hlasovanie prebiehalo v rámci štandardu, to znamená, že niekoľko hlasov muselo byť vyškrtnutých z dôvodu nesplnenia podmienok hlasovania. Čo nás teší, stalo sa to len pri dvoch konkrétnych poviedkach, preto by sme radi pripomenuli autorom, že ak už robia kampaň za svoju poviedku, nech to aspoň robia poriadne.


Víťazkou jesennéno kola súťaže Ohnivé pero Q2 2018 sa s počtom 55 bodov stáva Beáta Takáčová so svojou rozkošnou poviedkou Opálka.

Tesne za ňou na druhom mieste zahviezdil Michal Kovačik s protifašistickým textom Priateľ a 51 bodmi.

Tretie miesto s počtom 27 bodov získal Marián Veľký s mysterióznou poviedkou Večer ako stvorený na prechádzku.


Víťazka získava 40 eur a diplom. Poviedka na 2. mieste bude odmenená dvoma knihami a diplomom a poviedka na treťom mieste bude odmenená knihou a diplomom. Knižné ceny nám poskytli vydavateľstvá Ikar, Artis Omnis, Hydra, Vydavateľstvo spolku slovenských spisovateľov, Fantom Print, OneHotBooks a e-shop Audioteka.sk.

Knihu získava aj jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Zdena M. z Rovinky. Ak do hlasovacieho formulára uviedol správnu adresu, môže očakávať balíček od redakcie Fandom.sk.

Odovzdanie cien dohodneme s ocenenými autormi v najbližších dňoch.

Všetkým srdečne gratulujeme a ostatným prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže Ohnivé pero.


Najbližšie kolo Ohnivého pera Q1 2019 začína vo februári 2019 za rovnakých podmienok. Autori môžu súťažné prázdniny využiť cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .doc, .docx, .rtf alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Aj tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maili sa pokúsiť slušným spôsobom formulovať, čo chcú, aby sme s poviedkou urobili. Ak nám navyše napíšete niečo o sebe, potešíte nás. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom veľmi nepomôžu.

Želáme autorom mnoho tvorivých myšlienok a trpezlivosti pri zavŕšení ich diel.

Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

Zároveň ďakujeme čitateľom za doterajšiu priazeň a v Ohnivom pere sa stretneme zasa na jar.


Na záver tabuľka s celkovým hodnotením.


Aktuálne novinky zo sútaže sa môžete dozvedieť aj na facebookovskej stránke súťaže Ohnivé pero, kde nájdete napríklad fotografie zaslaných a prevzatých cien pre súťažiacich.

Alexandra Pavelková
gestorka súťaže


7. januára 2019
Fandom SK