Víťaz súťaže Ohnivé pero Q2 2017

ohnive pero


Píšte ako profesionál! Štylistický editor Umberto vám pomôže víťaziť v súťažiach.


Tohoročné jesenné kolo súťaže Ohnivé pero Q2 2017, ktoré je už 21. v poradí, s predstavovaním súťažných poviedok skončilo. Od septembra 2017 bolo našom webe prezentovaných 32 poviedok. Pribudli noví autori, ale zapojili sa aj ostrieľaní. Toto kolo bolo žánrovo aj kvalitatívne pestré, čo zrejme súvisí so zaujímavou odmenou pre víťaza. V mene autorov ďakujem všetkým čitateľom za ich priazeň a konštruktívne komentáre k súťažným textom a tiež za ich hlasy, ktoré štedro autorom rozdali.


Víťazom jesenného kola súťaže Ohnivé pero Q2 2017 sa s počtom 72 bodov stáva Marcel Majirský so svojou scifi poviedkou Horúca linka.

Celé hlasovanie bolo v podstate o dvoch autoroch, ktorí sa v priebehu hlasovacieho obdobia predbiehali doslova o pár bodov. Nakoniec o len tri body zaostal a tak si zopakoval druhé miesto Michal Hosťovecký s duchárčinou Urban explorer a 69 bodmi.

Tretie miesto s počtom 48 bodov získala Andrea Paráčová so svojím tragickým fantasy príbehom Kliatba.

Víťaz získava 40 eur a diplom. Poviedka na 2. mieste bude odmenená dvoma knihami a diplomom a poviedka na treťom mieste bude odmenená knihou a diplomom. Knižné ceny nám poskytli vydavateľstvá Ikar, Artis Omnis, Hydra, Vydavateľstvo spolku slovenských spisovateľov, Fantom Print, OneHotBooks a e-shop Audioteka.sk.

Knihu získava aj jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Andreu Lazarovú. Ak do hlasovacieho formulára uviedla správnu adresu, môže očakávať balíček od redakcie Fandom.sk.

Odovzdanie cien dohodneme s ocenenými autormi v najbližších dňoch.

Všetkým srdečne gratulujeme a ostatným prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže Ohnivé pero.


Najbližšie kolo Ohnivého pera Q1 2018 začína vo februári 2018 za rovnakých podmienok. Autori môžu súťažné prázdniny využiť cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .doc, .docx, .rtf alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Aj tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maili sa pokúsiť slušným spôsobom formulovať, čo chcú, aby sme s poviedkou urobili. Ak nám navyše napíšete niečo o sebe, potešíte nás. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom veľmi nepomôžu.

Želáme autorom mnoho tvorivých myšlienok a trpezlivosti pri zavŕšení ich diel.

Prajeme dobrodružnú zimu, krásne dovolenky a dúfam, že sa všetci opäť zdraví a celí stretneme pri jarnom kole Ohnivého pera!


Na záver tabuľka s celkovým hodnotením.

Alexandra Pavelková
gestorka súťaže


2. januára 2018
Ohnivé pero Q2 2017