Víťaz súťaže Ohnivé pero Q2 2016

ohnive pero

Jesenné kolo súťaže Ohnivé pero Q2 2016 sa nám z dôvodu väčšieho množstva poviedok natiahlo o dva týždne. Súťažilo niekoľko experimentov, trochu viac hororu než zvyčajne, ale medzi autormi aj čitateľmi asi najvýraznejšie zarezonovali poviedky s nádychom humoru. Hlasovalo sa však menej ako v predchádzajúcich kolách. Príčinu snáď môžme hľadať v mrazivom počasí, možno vo fakte, že v tomto kole sa našlo málo výnimočnejších poviedok. Preto sa počty hlasov pri jednotlivých súťažných prácach rozbili a žiadna s bodmi extrémne nenapreduje. Jedna poviedka dokonca ostala bez jediného bodíka. Ani tentokrát sa hlasovanie nezaobišlo bez obchádzania pravidiel, preto sme niektoré hlasy museli škrtnúť. Hlasujúci by si mali uvedomiť, že takto svojmu obľúbencovi vôbec nepomôžu, nám pridávajú zbytočnú robotu a sami sa zároveň pripravia o možnosť zaradiť sa do záverečného žrebovania o knižnú odmenu. Nakoniec sa predsa len spomedzi ostatných vyprofilovala poviedka, ktorá sa dostala na prvé miesto.


Víťazom jesenného kola súťaže Ohnivé pero Q2 2016 sa s počtom 49 bodov stáva veterán našej súťaže Zdeno Ash Mikláš s poviedkou Pád Kapitána Ameriku.

S počtom 40 bodov a poviedkou Turecká svadba sa na druhom mieste umiestnil ďalší Zdeno Jašek. O tretie miesto sa s počtom 38 bodov podelili Miro Švercel, ktorý stavil na svoj maxovský seriál poviedkou Maxmisia a Peter Vozník, ktorý zabojoval s poviedkou Jonáš.

Víťaz získava kolekciu kníh z vydavateľstiev Artis Omnis, Hydra, Vydavateľstvo spolku slovenských spisovateľov, Fantom Print alebo audiokníh z Audioteka.com podľa vlastného výberu (z ponuky) a diplom.

Knihu získava aj jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Mareka Brenišina z Košíc, ktorý si môže vybrať medzi knihou Juraja Červenáka Prízraky na Devíne s podpisom autora alebo knihou Alexandry Pavelkovej Medzi nami s podpisom autorky.

Všetkým srdečne gratulujeme a ostatným prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže Ohnivé pero.


Najbližšie kolo Ohnivého pera Q1 2017 začína vo februári 2017. Autori môžu využiť čas cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .doc, .docx, .rtf alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Aj tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maili sa pokúsiť slušným spôsobom formulovať, čo chcú, aby sme s poviedkou urobili. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom veľmi nepomôžu.

Želáme autorom mnoho tvorivých myšlienok a trpezlivosti pri zavŕšení ich diel.

A prajeme dobrodružnú guľovačku, sánkovačku, lyžovačku, krásne dovolenky a dúfam, že sa všetci opäť zdraví a celí stretneme pri jarnom kole Ohnivého pera!


Na záver tabuľka s celkovým hodnotením.


16. januára 2017
Fandom SK