Víťaz súťaže Ohnivé pero Q1 2017

ohnive pero

Tohoročné jarné kolo súťaže Ohnivé pero Q1 2017 bolo jubilejné – už 20. v poradí. Áno, s poviedkami Ohnivého pera sa Vám prihovárame od roku 2009 a za ten čas sa na našich stránkach predstavilo pol tisícky súťažných textov. Prvých 26 poviedok roku 2017 napísali zväčša noví autori, ale zapojili sa aj ostrieľaní. Mohli sme čítať širokú škálu textov od klasickej space opery cez klasický horor po klasickú fantasy, i keď niektorí autori sa o fantastiku len obtreli. Doba je ťažká, a tak v mnohých poviedkach zarezonovala snaha o humor, najmä ten čierny. V mene autorov ďakujem všetkým čitateľom za ich priazeň a konštruktívne komentáre k súťažným textom.


Víťazom jesenného kola súťaže Ohnivé pero Q1 2017 sa s počtom 53 bodov stáva Michal Inferio Hosťovecký s poviedkou Tvár v ohni.

So značným bodovým rozdielom za sebou zaostal a tak získal druhé miesto Michal Hosťovecký s poviedkou Sonáta a 32 bodmi. Tretiu poviedku našťastie neposlal, a tak dal šancu získať tretie miesto s počtom 24 bodov Mirovi Švercelovi a ktorý už tradične obsadzuje túto priečku so svojím maxovským seriálom, tentokrát s 25 bodmi za poviedku Max a wild wild Weston.

Víťaz získava kolekciu kníh z vydavateľstiev Ikar, Artis Omnis, Hydra, Vydavateľstvo spolku slovenských spisovateľov, Fantom Print, OneHotBooks a e-shopu Audioteka.sk spravidla podľa vlastného výberu z ponuky a diplom.

Knihu získava aj jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Ondreja Kalamára z Banskej Bystrice, ktorý získava knihu Stephena Kinga To.

Všetkým srdečne gratulujeme a ostatným prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže Ohnivé pero.


Najbližšie kolo Ohnivého pera Q2 2017 začína v septembri 2017 a vopred avizujeme, že k cene pre víťaza sa pridá príťažlivá položka. Autori môžu súťažné prázdniny využiť cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .doc, .docx, .rtf alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Aj tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maili sa pokúsiť slušným spôsobom formulovať, čo chcú, aby sme s poviedkou urobili. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom veľmi nepomôžu.

Želáme autorom mnoho tvorivých myšlienok a trpezlivosti pri zavŕšení ich diel.

Prajeme dobrodružné leto, krásne dovolenky a dúfam, že sa všetci opäť zdraví a celí stretneme pri jesennom kole Ohnivého pera!


Na záver tabuľka s celkovým hodnotením.


12. júna 2017
Alexandra Pavelková