Víťaz súťaže Ohnivé pero Q1 2015

Ohnivé pero

Jarné kolo súťaže Ohnivé pero Q1 2015 rozhodne netrpelo dostatkom kvalitných poviedok ani komentárov k nim. Poviedky sa čítali jedna radosť. Horúčavy v závere hlasovania sú ale možno príčinou, že čitatelia nevenovali toľko pozornosti rozhodovaniu o víťazovi súťaže. Hlasovaniu uškodilo, že približne štvrtina hlasujúcich nedbala na pravidlá, takže ich hlasy museli byť vyškrtnuté a hlasujúci tým prišli aj o možnosť zaradenia do záverečného žrebovania o knižnú odmenu. Nakoniec sa však spomedzi autorov a poviedok vyprofilovalo pár ťahúňov, respektíve ťahúniek, lebo hlasujúci tentokrát gavaliersky dali prednosť ženám.


Víťazom jarného kola súťaže Ohnivé pero Q1 2015 sa s počtom 38 bodov stáva Mária Juríková s poviedkou Správne rozhodnutie.

S počtom 36 bodov a poviedkou Ľudskosť tu nenájdete ani ak sa o to budete akokoľvek snažiť sa na druhom mieste prekvapivo umiestnila ako nováčik súťaže Alžbeta Bujdošová. Tretie miesto si s počtom 31 bodov s poviedkou Princezná z veže vybojovala Andrea Hulatová a spolu s ňou aj Anna Olejárová s poviedkou Moje!.

Víťazka získava kolekciu troch kníh podľa vlastného výberu z ponuky vydavateľstiev Artis Omnis, Ikar a FantomPrint.

Jednu knihu z ponuky si môže vybrať aj jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Nadeždu Čellár, a pokiaľ uviedla správnu adresu, onedlho môže čakať poštu od redakcie Fandom SK.

Všetkým srdečne gratulujeme a ostatným prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže Ohnivé pero.


Najbližšie kolo Ohnivého pera Q2 2015 začína v septembri 2015. Autori môžu využiť čas cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .doc, .docx, .rtf alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Aj tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maili sa pokúsiť slušným spôsobom formulovať, čo chcú, aby sme s poviedkou urobili. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom nepomôžu.

Želáme autorom mnoho tvorivých myšlienok a trpezlivosti pri zavŕšení ich diel.

A prajeme príjemné leto, dobrodružné prázdniny, krásne dovolenky a dúfam, že sa všetci opäť zdraví a celí stretneme pri jesennom kole Ohnivého pera!


Na záver tabuľka s celkovým hodnotením.


8. júna 2015
Alexandra Pavelková