Víťaz súťaže Ohnivé pero Q1 2014

Ohnivé pero

Ubehol máj a s ním aj hlasovanie o víťazovi Ohnivého pera Q1 2014.

Súdiac podľa komentárov pod jednotlivými poviedkami asi pre nikoho nebude prekvapením, že víťazkou jarného kola súťaže pôvodných fantastických mikropoviedok Ohnivé pero q1 2014 sa stáva Bea Tomash s poviedkou Kvapka na odvahu. Humor zasa raz zvíťazil.

Srandičky, respektíve parodovanie sa však prebojovali aj na druhé miesto, ktoré patrí Marekovi Slabejovi a jeho poviedke Bob Weston a utrpenie mladého Edwarda.

Tretiu priečku obsadila poviedka Mojmíra Barana SUBJEKT K665.

Víťazka získava kolekciu troch kníh podľa vlastného výberu z ponuky vydavateľstiev Artis Omnis, Ikar, Rogerbooks a FantomPrint.

Jednu knihu z ponuky si môže vybrať aj jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Šimona Uličného z Ružomberka.

Všetkým srdečne gratulujeme a ostatným prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže Ohnivé pero.

Najbližšie, teda už 15. kolo Ohnivého pera Q2 2014 začína v septembri 2014. Netreba sa teda s posielaním nových súťažných prác ponáhľať, stačí začať koncom prázdnin. Autori môžu využiť čas cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .word alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Aj tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maili sa pokúsiť zmysluplne použiť pár zázračných slovíčok, ktoré ich kedysi dávno naučila mama (pre tých, čo chcú byť silou mocou vtipní, nie nie je to „abraka dabra“, pre absolútnych ignorantov to znamená aspoň „dobrý deň“ a „ďakujem“). Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu prílišné využívanie grafických barličiek, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom nepomôžu. Taktiež prosíme autorov, aby priamu reč dávali do úvodzoviek a nepoužívali iné postupy na jej zvýraznenie.

Želáme autorom mnoho tvorivých myšlienok a trpezlivosti pri zavŕšení ich diel.

A prajeme fantastické prázdniny a dovolenky!


Na záver tabuľka s celkovým hodnotením.


2. júna 2014
Alexandra Pavelková