Víťaz Ohnivého pera Q2 2012

Vianočné darčeky sú rozdané, niektoré vrátené, iné aj vyvrátené a my máme pre vás ešte jednu príjemnú informáciu: Kto vyhral jesenné kolo Ohnivého pera 2012.


Keďže toto kolo bolo kratšie, i súťažných poviedok bolo menej. Aj tak sa však vyprofilovali práce, ktoré zarezonovali v publiku viac než iné. Zároveň toto kolo potvrdilo kvalitu už ostrieľanejších autorov, ktorí sa zúčastnili viacerými poviedkami – v záverečnom hodnotení majú poviedky od jedného autora minimálny rozptyl bodov. Len tak ďalej. Takto vznikajú spisovatelia :)

Ako hlasujúci rozdelili svoje body medzi súťažiacich, ukazuje tabuľka nižšie.

Víťazom jesenného kola súťaže Ohnivé pero roku 2012 sa teda stáva Mayo so svojou poviedkou Tunely a celkovým hodnotením 18 bodov. V tesnom závese za ním so 16. bodmi skončil náš kmeňový súťažiaci Peter Šufliarsky a za ním Mark E. Pocha, ktorý zároveň siahol aj po krumpľovej medaile.

Víťazovi srdečne gratulujeme a veríme, že knižné odmeny od našich sponzorov – vydavateľstiev Artis Omnis, Epocha a CREW prijme ako dodatočný darček pod stromček.

Zároveň knihu získava jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Michala Praja zo Zvončína.

Ďakujeme všetkým súťažiacim, hlasujúcim a čitateľom súťaže Ohnivé pero i nášho webu za ich priazeň a želáme samé dobré poviedky i v budúcnosti.

Najbližšie kolo Ohnivého pera Q1 2013 začína vo februári. Autori môžu tento čas využiť cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .docx na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero a v e-maili sa pokúsia zmysluplne použiť pár zázračných slovíčok, ktoré ich kedysi dávno naučila mama. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Želáme im veľa tvorivých myšlienok, trpezlivosti a odvahy pri zavŕšení ich diel.

A všetko fantastické do nového roka!


A na záver sľúbená tabuľka


2. januára 2013
Alexandra Pavelková