Víťaz Ohnivého pera Q1 2013

Ohnivé pero

Školský rok sa znova s prázdninami stretol a podaktorým by sa zišlo pribaliť do hôr či k moru dobrú knižku. Ako už býva u nás zvykom, kolekciu kníh podľa vlastného výberu z ponuky vyhráva víťaz poviedkovej súťaže Ohnivé pero a na sucho neobíde aj jeden z hlasujúcich. Ani tohoročné jarné kolo Ohnivého pera Q1 2013 nebude v tomto smere výnimkou.

Hlasujúci sa počas júna extrémne činili, a tak v tomto kole ani jedna poviedka nezostala bez bodíka. Ako rozdelili svoje body medzi súťažiacich, ukazuje tabuľka nižšie.

Víťazom jarného kola súťaže Ohnivé pero 2013 sa stáva Matúš Veselý, ktorý za svoju poviedku Zločinec získal neuveriteľných 222 bodov. Za ním so 78 bodmi skončila Bea Tomash a jej Obyčajný deň. Ako tretí sa so 60 bodmi umiestnil stály bojovník našej súťaže Marek Slabej s poviedkou zo svojho obľúbeného sveta plného zombíkov Bob Weston ako Muž s motykou

Update 4. júla 2013: Víťaz sa po zvážení výsledkov hlasovania vzdal svojej ceny v prospech autorky, ktorá skončila v hlasovaní na druhom mieste, a tým ju posunul na prvé miesto v súťaži. Víťazke Bei Tomash gratulujeme a veríme, že ju knižné odmeny od našich sponzorov – vydavateľstiev Artis Omnis a Ikar potešia.

Zároveň knihu získava jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Roberta Adamkoviča z Košíc.

Ďakujeme všetkým súťažiacim, hlasujúcim a čitateľom súťaže Ohnivé pero i nášho webu za ich priazeň a želáme samé dobré poviedky i v budúcnosti.

Najbližšie kolo Ohnivého pera Q2 2013 začína v septembri. Autori môžu tento čas využiť cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .docx na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Želáme im veľa tvorivých myšlienok, trpezlivosti a odvahy pri zavŕšení ich diel.

A všetko fantastické do ďalšej časti roka!


Na záver sľúbená tabuľka


3. júla 2013
Alexandra Pavelková