Vieme, kedy vyjde Brisingr

Vyhrajte tri podpisy jeho autora

brisingr

Slovenskí čitatelia sa konečne dočkali: dátum vydania slovenského prekladu svetového bestselleru Brisingr je oficiálne stanovený. Tretia časť Odkazu Dračích jazdcov od Christophera Paoliniho sa v slovenských kníhkupectvách objaví 4. februára 2009.

Mená Eragon, Zafira či Christopher Paolini netreba čitateľom predstavovať. Každý totiž vie, že Eragon a dračica Zafira sú hlavnými postavami úspešnej fantasy edície, a že Paolini je jej autorom. Dlhé dva roky čakali fanúšikovia na pokračovanie dvojice kníh Eragon a Eldest, ktoré zaznamenali obrovský úspech na celom svete a vtiahli ho do ošiaľu s názvom fantasy literatúra.

Tretia časť edície dostala názov Brisingr a 23. septembra 2008 vyšla v anglicky hovoriacich krajinách. Za prvý deň sa predalo viac ako 550 000 kusov, čo z Brisingra robí rekordéra v počte predaných výtlačkov detskej knihy za jediný deň. Nemožno sa preto čudovať netrpezlivosti slovenských čitateľov, ktorí doslova rátajú dni do vydania Brisingra v ich rodnom jazyku.

Vydavateľstvo Fragment pre priaznivcov tejto výnimočnej knižnej série pripravilo niekoľko prekvapení, ktoré im čakanie určite spríjemnia.

Na internetovej stránke www.fragment.sk nájdu návštevníci banner s odpočítavaním dní, hodín, minút a sekúnd do dňa vydania Brisingra v slovenčine. Okrem toho sa Vydavateľstvu Fragment podarilo získať tri originálne podpisy spisovateľa Christophera Paoliniho, ktoré majú čitatelia možnosť získať.

Už niekoľko týždňov beží na webovej stránke vydavateľstva súťaž o najlepšiu fantasy poviedku. Piati autori tých najlepších príspevkov získajú knihu Brisingr, pričom jeden z nich – ten najlepší z najlepších – vo svojom výtlačku nájde Paoliniho podpis.

Druhý autogram sa dá získať v kreatívnej súťaži, ktorú Vydavateľstvo Fragment vyhlasuje práve dnes. Súťažiaci majú za úlohu stvárniť postavy či výjavy z Paoliniho kníh maľbou, kresbou alebo grafikou.

O posledný, tretí podpis, si budú môcť fanúšikovia zasúťažiť v januárovom kvíze. Mená výhercov všetkých troch súťaží o knihu Brisingr a podpisy Christophera Paoliniho budú známe 2. februára 2009. Všetky potrebné informácie o súťažiach, edícii Odkaz Dračích jazdcov a pripravovanej novinke Brisingr sa nachádzajú na stránke www.fragment.sk.

Tí, ktorí sa Brisingra už skutočne nevedia dočkať, si môžu na stránke slovenského vydavateľa prečítať ukážku prvej kapitoly slovenského prekladu.


23. decembra 2008
Fandom SK - PR