Veľmi tajný Boromirov denníček

Ad Spoločenstvo prsteňa

Prvý deň: Šiel som na Elrondovu radu. Aragorn sa naparoval ako obyčajne. Myslí si, že je frajer, lebo opaľuje hentú elfskú knedľu. Myslím si, že keď má niekto široký hrudník, vypracované svaly, ošľahanú tvár a mužné strnisko, tak to hneď neznamená, že… čo? Trochu ma to rozptyľuje. Tuším som súhlasil, že pôjdem na nejakú misiu, kým ma rozptyľovala Aragornova ohromná… hrubosť. Do kelu.

Druhý deň: Blbý Prsteň, blbá Výprava, blbé Spoločenstvo.

Tretí deň: Dnes Frodovi spadol Prsteň. Zodvihol som ho, ale Aragorn ma prinútil, aby som mu ho vrátil. Arogantný panghart. Som zvedavý, ako by sa mu páčilo, keby som mu strčil Gondorský roh do… Blbý Prsteň.

Štvrtý deň: Je zrejmé, že Frodo Aragorna zvláštne priťahuje. Ha Ha! Ha! Sam Aragorna zabije, ak sa o niečo pokúsi.

Šiesty deň: Aragorn je stále buchnutý do Froda. \„Boromir, vráť Frodííííkovi ten Prsteň!\“ \„Boromir, JA odnesiem Froda na Caradhras.\“ \„Boromir, prestaň s tými pokusmi odťať Frodovi hlavu, kým spí, aby si sa dostal k Prsteňu!\“ Do neba volajúca protekcia, šľak ma trafí.

Desiaty deň: Prečo nie je Aragorn buchnutý do MŇA?

Jedenásty deň: Vyniesol som Froda z Morie. Tuším sa mi to páčilo, človeče. Dúfam, že sa nemením na perverzného hobitofila ako strýko Windermir. Nie potom, čo sa stalo JEMU. Merry a Pipin sú ale tiež zajačikovia… Okrem iného, Gandalf zomrel.

30. deň: V Lothloriene. Galadriel je poriadna kosť. Som si istý, že ju priťahuje moja drsná a neumytá mužnosť. Legolas sa vykúpal v jej fontánke. Dostal sa do problémov. Ha. Ha. Veľký elfský pako. Som si istý, že si farbí vlasy. A ozaj, na nose má uhra. Aragorn mi navrhol, aby sme sa tiež vykúpali. Iba po chvíli som pochopil, že tým nemyslel spolu. Somár Aragorn.

33. deň: Frodo sa už fakticky správa čudne kvôli tomu Prsteňu. Nedovolí mi ani pozrieť sa naň. Musím priznať, že som sa s ním pobil, keď som sa mu pokúsil naň kuknúť. Trochu sme sa po sebe váľali, až zrazu zmizol. Odolal som nutkaniu trošku sa s ním pomaznať (uľahčil mi to, keď mi jednu vrazil do tváre) Aragorn by žiarlil. Ha!

35. deň: Zabili ma škrati.

Blbí škrati.

Preložila: Alexandra Pavelková Originál: http://www.ealasaid.com/misc/vsd/


10. februára 2003
Cassandra Claire