V Rakete 2002 je 31 poviedok od 26 autorov

Do našej novej poviedkovej súťaže Raketa 2002 poslalo poviedky 26 autorov. Dvaja poslali po dve a jeden štyri, čo spolu znamená pekných 31 kúskov. Po zrelej úvahe sme sa rozhodli zoznam poviedok a autorov neuverejniť, autorov o prijatí poviedky upovedomíme mailom. Čakajte ho dnes alebo zajtra, ak ho nedostanete, napíšte nám.

Povedzme si teda aspoň pár čísiel o autoroch.

Z tých 26 autorov je viac ako polovica, presne 14 takých, od ktorých som ešte nevidel uverejnenú poviedku. Traja už však vydali knižku. Poviedky nám poslalo 8 autoriek, čo je dosť slušný podiel. Asi polovicu poviedok by som zaradil do science fiction, štvrtinu do fantasy, zvyšok je horor a širšie chápaná fantastika. Ktovie, do akej miery tu zavážil názov súťaže, no záujem o sci-fi ma len teší. Súťaž je skutočne celoslovenská – iba päť autorov nám napísalo adresu do Bratislavy, aj keď minimálne ďalší dvaja v nej žijú. Široká je základňa v Žiline – svoje diela nám odtiaľ poslali štyria možnobudúcispi­sovatelia. V súťaži je aj jedna kuriozitka – poviedka od desaťročného autora, ktorému ju jeho kamarát aj perom ilustroval.

A čo bude ďalej? Momentálne začína poviedky hodnotiť porota. Najneskôr začiatkom mája sa na našej stránke objaví vyhodnotenie súťaže spolu s finálovými poviedkami a hlasovacím formulárom. A potom to už záleží len a len na vás.


9. apríla 2003
Martin Králik