Uzávierka Ceny Fantázie 2005 sa blíži!

Pozor! Dopisujete poviedky? Čas sa neúprosne kráti, už 30. júna bude uzavretý tretí ročník poviedkovej súťaže Cena Fantázie 2005. Kto sa zaradí za jej predošlých dvoch víťazov, hviezdne duo slovenskej fantastiky – Ďura Červenáka a Sašu Pavelkovú? Kto získa sošku, umelecké dielo sochára Andreja Csillaga a tritisíc korún k tomu?

Súťaž (predtým nazývanú „Raketa“) organizuje Občianske združenie Fantázia spoločne s časopisom Fantázia a výnimočnou je tým, že rozhodovanie prebieha v dvoch kolách – v prvom vyberá odborná porota 5 finalistov a v druhom o víťazovi rozhodnú čitatelia časopisu Fantázia a jeho internetovej stránky.

Súťaže sa môžu zúčastniť dosiaľ nepublikované poviedky všetkých žánrov fantastiky (sci-fi, fantasy, horor), nezúčastňujúce sa iných literárnych súťaží, v rozsahu do 20 normostrán (36.000 znakov) a napísané v slovenskom jazyku.

Nepodpísané súťažné poviedky treba v piatich tlačených a jednej elektronickej kópii poslať na adresu časopisu Fantázia, P. J. Šafárika 15, 927 01 Šaľa. Do zásielky vložte zalepenú obálku s názvami poslaných poviedok, menom a adresou autora a telefonickým, či mailovým kontaktom.

Výsledky budú slávnostne vyhlásené na medzinárodnom knižnom veľtrhu Bibliotéka 2005. Autori troch víťazných poviedok získajú 3000, 2000 a 1000 korún, všetky finálové poviedky budú uverejnené v časopise Fantázia a na Fantázii OnLine. Možnosť publikovania v časopise získajú aj autori nefinálových poviedok, najlepšie poviedky zo súťaže budú preložené a ponúknuté na uverejnenie sci-fi časopisom v Nemecku, Poľsku a Maďarsku, ktoré spolupracujú s jediným slovenským sci-fi časopisom Fantázia. Oficiálne vyhlásenie a propozície súťaže sú uverejnené tu.


14. júna 2005
Fandom SK - PR