Týždeň geeka špeciál: Mikropoviedky

Týždeň geeka

V relácii Týždeň geeka č. 65 bolo súťažnou úlohou pre divákov napísať mikropoviedku v rozsahu 5 viet na ľubovoľnú scifi, fantasy alebo hororovú tému. Najlepšie z nich boli odprezentované umeleckým prednesom v 66. časti relácie.


Boli to nasledujúce poviedky:

1. miesto: Stanislav Hoferek

Scenár pre slovenský horor!

-Nový film bude o šablozubých fretkách, ktoré zaútočia na New York.
-Prečo stále Amerika a nie niečo ako… Vlkolínec?
-Film musí predávať a na to treba trailer plný výbuchov.
-Veď práve, vybuchujúce mrakodrapy sú všade, ale dobrý horor je originálny.
-A ty si myslíš, že šialený vrah v komôrke, ktorý popri vraždení valaškou múti maslo, môže byť pre divákov dostatočne zaujímavý?


2. miesto: Richard ‚Gullath‘ Bojnican

„Tvrdili mi, že keď zabijem všetkých, stretnem nášho stvoriteľa!“ skríkol do prázdna.
„Áno, ale ešte si nezabil všetkých, Jeden ešte zostáva.“ ozval sa Hlas.
„Viem“ povedal, a zasunul hlaveň do úst.
Ozval sa výstrel.
Na planéte však už nebol nik, kto by ho mohol začuť.


3. miesto: Savi3

Zviera v dlani legendárnu zbraň Glandrianskych Tektatulisov netúlivých zo Severnej časti Južnej zeme a snaží sa zakryť strach. Na dohodenie kryštalického kameňa sa pred ním vypína mocná kňažka cechu Posledných žijúcich trojprsných panien, pripravená ho preťať nepestovanými adamantiovými nechtami. Preglgne a podvihne zbraň k nebesám, pričom vydá vysokofrekvenčný zvuk a nadšene zazrie ako adamantium začína pukať. Termín k nebesám je viac ako výstižný, kedže kňažkám zostáva po celý život funkčný hypopotamus zodpovedný na rast a prakticky umierajú na prerastenie atmosféry a ten neznesiteľný tlak, nedostatok kyslíku a iné srandy, ktoré t´to udalosť doprevádzajú. Hrdina sa začne smiať hurónskym smiechom, ktorý prehlučí jeho zbraň, keď sa vtom rozletia dvere: Zlatíčko.. ale stačí ak povysávaš koberec.. Pavúčikov spraví tatino, keď príde z lesa…


4. miesto: Zdeno Mikláš

Zhrbený starý muž kopol do seba ďalší štamperlík whisky a tresol ním o barový pult: „Čo som to spravil z tohto ľudstva? Bezstarostných hlupákov, ktorí radšej pozerajú obrázky, lebo knihy čítať nedokážu, neschopných idiotov, čakajúcich, že každý problém za nich vyriešim. Peklo, postavené z mojich dobrých úmyslov!“
Barmanka doliala pohárik a posunula ho nazad k opilcovi: „Posledný panák a už choď domov, Superman!“


Mimo výberu Týždňa geeka nás v redakcii Fandom.sk zaujali ešte tieto texty:

Stanislav Hoferek

Psycho poviedka (písaná písmenom P)

Piráti popoludní pobalili poplienené poklady. Prisahali pomstu Pakistancom, poriadne pikantnú. Pirát Pius prehovoril priateľom pirátom: Pozotmrní podniknene prekvapivý prienik po plastových potrubiach, pričom podpálime požiarnikov, pohotovosť (pochopiteľne pôžičkáreň), prípadne pajistanských politických pätolízačov. Piráti prehrali, pretože pohotovo pricupitali piko poníky, pokémoni, po presviedčaní prišla Pocahontas poriadne pirátov poviazať predlžovačkami.

(Písané počas prepravy pred Považskou)


Monika Kandriková

„Obesila sa na potrubí.“
„To je proti pravidlám hry, In-Viro-Veritas na ňu nezaberie ak nestratila dosť krvi. Nedá jej večný život.“
„Podľa Záznamov v Denníku posledného je to iba nepodstatný detail, viac záleží na genetickej výbave.“
„Aj tak nezaberie, leto to není moje sestra.“

(P:S: Hovadsky inšpirujúci týždeň geeka.)

(Pozn. red.: Pre lepšie pochopenie predchádzajúceho textu nazrite do tohto článku: Výsledky súťaže Poviedka Istroconu 2015 a vyhlásenie 10. ročníka).


Všetky súťažné texty nájdete v komentároch pod touto reláciou Týždeň Geeka #65 – Jessica, Predátor, Watchmen, Kráľovrah a zopár autorov.


14. októbra 2015
Fandom SK - PR