TV tipy od 28. 12.2009 do 3. 1. 2010

TV hovník a jeho obyvatelia

Tak ako každý rok, láska a romantika sa na nás budú hrnúť z každého kanála (aspoň toho televízneho). Preto si nenechajme ujsť: Desperada s Umelou inteligenciou prekliatou Kliatbou bratov Grimmovcov a Pomstou králikodlaka, za výdatnej pomoci Killov Billov. Chceli by sme vám popriať do nového roku len to najlepšie, veľa fantázie a nezabúdajte si hovieť.


PONDELOK 28. 12.

nefka_tv_honik_december_4_Láska_z_taxíka.jpg

Jednotka, 21:50: Láska z taxíka (Vous etes libre?), Francúzsko, 2005

Nathalia je slobodná matka a pracuje ako taxikárka. Zhodou okolností sa jej do cesty pripletie muž, ktorý jej zásadným spôsobom zasiahne do života. Fabiena sa pokúsi zviesť Lora – manželka jeho šéfa Paula. Fabien síce odmietne, ale keď Loru vezie domov, stane sa im nehoda, ktorá všetko zamotá a aj vďaka taxikárke Nathalii, sa všetci dostanú do neľahkých situácií. Réžia: Pierre Joassin, hrajú: Michéle Bernierová, Bernard Le Coq, Didier Flamand.

nefka_tv_hovnik_december_3_Nový_svet.jpg

Prima, 21:50: Nový svet (The New World), USA, 2005

Príbeh natočený podľa skutočných udalostí zachytáva vzťah impulzívnej indiánky Pocahontas a anglického kapitána Johna Smitha, ktorý rozpúta vojnu dvoch svetov o nový národ. Réžia: Terrence Malick, hrajú: Q´orianka Kilcherová, John Savage, Christopher Plummer, Christian Bale, Colin Farrell, August Schellenberg.

nefka_tv_hovnik_december_4_Iluzionista.jpg

Film+, 20:40: Iluzionista (The Illusionist), USA/ČR, 2006

Nadaný iluzionista Eisenheim (Edward Norton) neustále ohromuje viedenské publikum. O jeho výnimočnosti sa dozvie aj korunný princ Leopold (Rufus Sewell). Krutý následník trónu sa rozhodne navštíviť Eisenheimovo vystúpenie so svojou krásnou snúbenicou Sofiou von Teschen (Jessica Bielová). Tá si uvedomí, že mága pozná z detstva. Temer zabudnutý vzťah znovu ožíva. Tajní milenci sa rozhodnú naplniť svoj sľub z mladosti a utiecť. Nasledujúci deň však Sofiu nájdu mŕtvu. Réžia: Neil Burger, hrajú: Edward Norton, Jessica Bielová, Rufus Sewell, Paul Giamatti.


UTOROK 29. 12.

nefka_tv_hovnik_cecember_4_Hercules and Xena.jpg.JPG

Jednotka, 06:35: Herkules a Xena: Boj o Olymp (Hercules and Xena – The Animated Movie: The Battle for Mount Olympus), USA, 1998

Animovaný film s antickou tematikou o gréckych bohoch, ktorí žijú na Olympe a zvádzajú boj s titanmi. Výdatne im v tom pomáha silák Herkules a múdra Xena.

Jednotka, 09:50: Mladý Yankee z Connecticutu na dvore kráľa Artuša (A Young Connecticut Yankee in King Arthur's Court), Nemecko, 1995

Mladý Američan cestuje v čase a dostane sa do šiesteho storočia na územie Anglicka, kde ho kráľ Artuš a čarodejník Merlin považujú za černokňažníka. Aj keď ich mladík dokáže presvedčiť o opaku, musí ešte prísť na to, ako sa vrátiť späť.

nefka_tv_hovnik_december_4_Forest_Gump.jpg

Markíza, 21:35: Forest Gump USA, 1994

Príbeh muža, ktorý kvôli svojmu relatívne nízkemu IQ (75) prežíva život úplne inak – jednoduchšie a oveľa šťastnejšie ako zvyšok sveta. Réžia: Robert Zemeckis, hrajú: Tom Hanks, Robin Wright Pennová, Gary Sinise, Mykelti Williamson a iní.

nefka_tv_hovnik_december_4_Desperado.jpg

Joj, 20:15: Desperado USA, 1995

Potulný mexický hudobník prichádza do malého mestečka Santa Cecilia s gitarovým puzdrom plným zbraní, aby zneškodnil miestnu mafiu a pomstil smrť svojej snúbenice. Desperado je film amerického režiséra hispánskeho pôvodu Roberta Rodrigueza, v hlavných úlohach s Antoniom Banderasom ako El Mariachi (predchodcom filmu bola polo amatérska Rodriguezova snímka El Mariachi ) a Salmou Hayekovou ako krásnou Caroline.

nefka_tv_hovnik_december_4_Vodný_svet.jpg

Prima, 22:00: Vodný svet (Waterworld), USA, 1995

Svet je zaliaty vodou, ľudia prežívajú na plávajúcich atoloch a snívajú o suchej zemi, ktorú nikdy nevideli. Jeden obojživelník však tvrdí, že ju videl a predkladá o tom dôkazy. Čoskoro sa k nemu pripája mladá žena s dievčaťom, ktoré ohrozuje nemilosrdný pirát s bandou hrdlorezov. Réžia a hlavná úloha: Kevin Costner.


STREDA 30. 12.

nefka_tv_hovnik_december_4_Umela_inteligencia.jpg

Markíza, 05:10: Umelá inteligencia (A.I. – Artificial intelligence), USA, 2001

Dej filmu rozpráva o Davidovi (Haley Joel Osment), jedenásťročnom robotovi, ktorý má slúžiť ako náhrada potomka pre bezdetné rodiny. Vo chvíli, keď Davida začnú brať jeho noví adoptívni rodičia ako svojho, narodí sa im vlastné dieťa. David sa rozhodne zistiť, kam patrí – či medzi robotov alebo ľudí. Réžia Steven Spielberg, hrajú: Jude Law, Haley Joel Osment, Frances O'Connorová, Sam Robards.

nefka_tv_hovnik_december_4_Kliatba_bratov_Grimovcov.jpg

Markíza, 17:00: Kliatba bratov Grimmovcov (The Brothers Grimm), USA, 2005

Jake a Will Grimmovci putujú z dediny do dediny, kde presviedčajú miestnych o existencii strašidelných bytostí v blízkosti ich domovov a za veľké peniaze tieto strašidla kynožia. V jednej dedine na nich však čaká prekvapenie v podobe tajomného lesa, kde sa strácajú malé dievčatká. A tak sa bratia pomocou krásnej lovkyne Angeliky vydávajú do súboja so skutočnými temnými silami. Réžia: Terry Giliam, hrajú: Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucciová, Tomáš Hanák.


ŠTVRTOK 31. 12.

Silvestrovský večer si každý užite podľa svojich predstáv. Vieme, že v gala programoch, romantických komédiách, paródiách, na benefičných koncertoch, v hymne a v príhovore prezidenta sa rokmi mení len ich vonkajšia forma, tak prečo si ju nevychutnať spolu s jednohubkami, lahodným mokom a dobrými priateľmi. Prajeme vám šťastný Nový rok.


PIATOK 1. 1.

nefka_tv_hovnik_december_4_Wallace_Gromit.jpg

Markíza, 05:30: Wallace a Gromit: Pomsta králikolaka (Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit), VB, 2005

Keď mestské záhradky, skrývajúce zeleninové poklady, začne cez noc bezohľadne plieniť záhadná zeleninová príšera, požiada vážená Lady Tottingtonová Wallacea a Gromita o záchranu každoročnej Obrej zeleninovej súťaže. Réžia: Steve Box, Nick Park.

nefka_tv_hovnik_december_4_Pointbreak.jpg

Markíza, 23:30: Bod zlomu (Point Break), USA, 1991

Agent FBI Johny Utah (Keanu Reeves) sa tajne vydáva medzi kalifornských surfistov, aby vystopoval bandu bankových lupičov, ktorí si hovoria Exprezidenti. Johny sa zoznámi s výborným potápačom a surfistom Bodhim (Patrick Swayze), ktorého životnou drogou je adrenalín. Utah hľadá pravdu, Bodhi najväčšiu vlnu a obaja sa snažia zachrániť si vlastný život.

nefka_tv_hovnik_december_4_Unfinished_life.jpg

Joj, 17:00: Ticho po smrti (An Unfinished Life), USA/Nemecko, 2004

Einar Gilkynson (Robert Redford) žije osamelo na zanedbanom hospodárstve kdesi vo Wyomingu. Jeho spoločníkom je černošský priateľ Mitch (Morgan Freeman), ťažko poranený po napadnutí medveďom. Na ranči sa nečakane objaví Einarova nevesta Jean (Jennife Lopezová) s vnučkou Griff (Becca Gardnerová), o ktorej existencii nemal starý muž ani poňatia.

nefka_tv_hovnik_december_4_Garfield2.jpg

Prima, 20:00: Garfield 2 (Garfield: A Tail of Two Kitties ), USA, 2006

Žiaľ, Garfield 2 je opakovane podpriemerné dobrodružstvo kedysi cynického hláškara z dospeláckych komiksov znížené na úroveň infantilného filmu pre deti do 10 rokov, bez kúska invencie či vtipu.

nefka_zardoz.jpg

Prima, 23:25: Zardoz VB/Írsko, 1974

Žiaden strach, vidíte dobre. Sean Connery s dlhými čiernymi vlasmi, obnaženými chlpatými nohami a červenými slipami ako osloboditeľ Zed v ďalekej budúcnosti.


SOBOTA 2. 1.

Markíza, 16:50: Múmia sa vracia (The Mummy Returns), USA, 2001

Citát z recenzie Rastislava Webera: „Je to nová, trikovo ešte napchatejšia Múmia, dobrodružná komédia, v ktorej nemôžete hľadaťlogiku alebo – nebodaj – myšlienky. Zabudnite na psychológiu postáv a pokochajte sa (občas naivnými, občas infantilnými) scénami v štýle kung-fu súboj egyptských princezien, stret státisícových armád alebo boj s mumíkmi v typickom londýnskom poschodovom autobuse. Jednoducho, nie je to nič pre inťošov ;-)“

Joj, 10:45: Pre hrsť dolárov navyše (Per un pugno di dollari), Šapnielsko/Ta­liansko/Nemec­ko, 1964

Najnebezpečnejší muž pod slnkom a s klobúkom v čele prichádza do mesta, ktoré rozdeľuje vojna medzi Baxterovcami a Rojovcami. Väčšina ľudí by už dávno utiekla alebo upadla do večného spánku. On však rozohral hru na obe strany s cieľom využiť situáciu vo svoj prospech. Réžia: Sergio Leone, hrajú: Clint Eastwood, Gian Maria Volonté, Sieghardt Rupp, José Calvo, Margarita Lozanová.

Joj, 20:15: Dinosaurus (Dinosaur), USA, 2000

V hlbokom dávnoveku, pred 65 miliónmi rokov, v období neskorej kriedy, sa odohral osud trojtonového iguanodona menom Aladar. Ešte ako vajce je za dramatických okolností odlúčený od svojho druhu a vyrastá sám na tropickom ostrove, obývanom rodom lemurov. Do ich života kruto zasiahne ničivý dážď meteoritov, ktorý zmení ostrovný raj v spálenú púšť. Aladar sa spolu s rodinkou lemurov, ktorí apokalypsu prežili, pridáva k veľkému pestrému stádu putujúcich dinosaurov, ktorí sa, sužovaní smädom, hladom a prenasledovaní zlovestnými dravými Karnotaurami, vydali hľadať nový domov do Krajiny hniezdenia.

nefka_tv_kill-bill.jpg

Joj, 23:00: Kill Bill (Kill Bill: Vol. 1), USA, 2007

Bol to jej svadobný deň a oni sa ju pokúsili zabiť. Po 5 rokoch strávených v kóme sa Uma Turman alias Beatrix Nevesta Kiddo vydáva na cestu krvavej pomsty.

nefka_tv_Fido.jpg

ČT1, 22:55: Fido Kanada, 2006

Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, že by ste si ako domáce zvieratko zaobstarali zombie? Réžia: Andrew Currie, hrajú: Carrie-Anne Mossová, Billy Connolly, Dylan Baker.


NEDEĽA 3. 1.

Markíza, 07:55: Zlodeji času (Clockstoppers), USA, 2002

Citát z recenzie Ďura Červenáka pre Fandom: „ZLODEJI ČASU celkom milý a obstojne zábavný film. Jonathan Frakes, ktorý nám ako herec dal komandéra Rikera a ako režisér najlepší filmový Star Trek (Prvý kontakt, prirodzene), dokáže dať i takejto hovadine veľmi svižné tempo a tým čiastočne zakryť jej hovadskosť. Jeho ostatný režijný počin silne pripomína vynálezové sci-fíčka z 80-tych rokov (Návrat do budúcnosti, Vnútorný vesmír, Miláčik, zmenšil som deti…), ale podľa súčasných filmových zákonov sú hlavnými hrdinami teenageri a všetko sa odohráva v rezkom rytme happy-rocku. A čo je najdôležitejšie – triky so zastaveným časom sú naozaj pekné.“

Markíza, 20:00: Ali Baba a štyridsať zbojníkov (Ali-Baba et les quarante voleurs), Francúzsko, 2001

Dobrodružný príbeh na motívy rozprávok Tisíc a jednej noci.

Jednotka, 22:20: Americký prezident (The American President), USA, 1995

Michael Douglas hrá amerického prezidenta – vdovca, ktorý je na konci svojho prvého funkčného obdobia. Má dcéru a na verejnosti je populárny. To, že sa mu podarí zvíťaziť aj po druhýkrát je takmer isté. Až kým nestretne Sydney Helen Wadeovú – platenú politickú aktivistku pracujúcu pre ekologickú skupinu. Napokon si s ňou dohodne rande. Jeho vzťah s Wadeovou je priam ideálnou príležitosťou pre útok zo strany pre jeho oponenta, senátora Rumsona. Réžia: Rob Reiner, hrajú: Michael Douglas, Annette Beningová, Martin Sheen, Michael J. Fox.

nefka_tv_hovnik_kill_bill_vol2.jpg

Joj, 22:25: Kill Bill 2 (Kill Bill: Vol. 2), USA, 2003

Nevesta sa vrátila, aby dokončila svoju pomstu. Teraz má len jediný cieľ – zabiť Billa a získať to najcennejšie, čo jej kedysi vzali. Čaká nás tá psychologickejšia časť s množstvom kvalitných dialógov a vizuálne prepracovaných záberov. Réžia: Quentin Tarantino, hudba: RZA, Robert Rodriguez, hrajú: Uma Thurmanová, David Carradine, Michael Madsen, Daryl Hannahová, Chia Hui Liuová, Perla Haney Jardineová, Bo Svenson.

<a name=„fb_share“ type=„icon_link“ share_url=„www­.fandom.sk/cla­nok/tv-tipy-od-28–12–2009-do-3–1–2010“ href=„http://­www.facebook.com/sha­rer.php“>Zdieľať na Facebooku Fantázia na Facebooku


25. decembra 2009
Lucia Droppová