TV tipy od 25. 1. 2010 do 31. 1. 2010

TV hovník a jeho obyvatelia

Zdá sa vám, že je u vás príliš veľa alebo príliš málo snehu? Netrápte sa a radšej si oddýchnite v Ríši slnka alebo s Gejšou, prípadne sa zapojte do pouličných Gangov v New Yorku. Príjemné hovenie!


PONDELOK 25. 1.

Joj, 23:00: Zviazať, mučiť a zabiť! (B.T.K.), Rusko, 2008

Film bol inšpirovaný príbehom sériového vraha Dennisa L. Radera, ktorý systematicky mučil a zabíjal svoje obete viac ako 30 rokov. Vo svojom civilnom živote žil bežný život ako manžel, otec a bezpečnostný technik, jeho paralelný život bol však plný krvi a hrôzostrašných zločinov. Pre chorú ľudskú myseľ nič nezvyčajné, tak nie aby ste s ním súcitili!

Dvojka, 22:00: Posledný vlak (Der letzte Zug), ČR/Nemecko, 2006

Začiatkom roku 1943 plánujú nacisti deportovať posledných zostávajúcich Židov v Nemecku do tovární smrti do Poľska. V pripravených vagónoch ríšskej železnice, v ktorých sa vozí dobytok, sa stretnú mnohí: od bohatej rodiny lekárov, mladého zamilovaného páru až po umelca či boxera. Zajatci síce stratili veľa, ale nikdy nie svoju dôstojnosť. Réžia: Joseph Vilsmaier, Dana Vávrová, hrajú: Gedeon Burkhard, Sibel Kekilli, Juraj Kukura, Stanislav Zindulka, Nina Divíšková, Michal Pavlata, Vojtěch Kotek, Igor Bareš.

nefka_Ríša_slnka_mladučký_Ch.Bale.jpg

ČT2, 16:20: Ríša slnka (Empire of the Sun), USA, 1987

Adaptácia autobiografického románu J. G. Ballarda rozpráva príbeh chlapca Jima Grahama, ktorému japonská invázia do Šanghaja v decembri 1941 navždy zmenila život. Jim je synom bohatých britských rodičov, ktorí patria k „bielej“ smotánke Šanghaja. Užíva si život plný luxusu a spoločenských privilégií, ale stále sníva o lietadlách. Keď sa ich nad mestom začne objavovať stále viac, Jim je vo vytržení. Jeho rodičia však tušia, že to nie je dobré znamenie. V panike, ktorá sa s príchodom Japoncov strhne v uliciach, stráca Jim rodičov. Bezradne sa túla mestom, až pokým sa nedostane do japonského zajateckého tábora. Život v tábore je hotovým peklom, ale Jim sa naučí, ako v tvrdých podmienkach prežiť, aby po vojne mohol opäť uvidieť svojich rodičov. Hrajú: Ch. Bale, J. Malkovich, M. Richardsonová, N. Havers, J. Pantoliano a další, réžia: Steven Spielberg.


UTOROK 26. 1.

Film+, 20:05: Cesta Čierneho mesiaca (Black Moon Rising), USA, 1986

Absolútne neprekonateľný zlodej, ktorý sa dokáže dostať aj na najneprístupnejšie miesta, dostane od FBI úlohu – z centrály podozrivej firmy ukradnúť disketu s tajnými údajmi, ku ktorým sa štátne orgány nemôžu dostať legálne. Disketu schová do superauta nazvaného Čierny mesiac. Réžia: Harley Cokeliss, hrajú: Tommy Lee Jones, Linda Hamiltonová.


STREDA 27. 1.

nefka_GEISHA.jpg

Markíza, 20:00: Gejša (Memoirs of a Geisha), USA, 2005

Príbeh mladej Čijo sa odohráva v cisárskom Japonsku začiatkom 20. storočia v malej dedine na brehu mora. Matka dievčiny je veľmi chorá, preto sa otec rozhodne, že obe svoje dcéry predá do okije, domu gejší. Dramatická lovestory s hereckým obsadením tešiacim oko, úžasnou kamerou a hudbou. Réžia: Rob Marshall, hrajú: Ziyi Zhangová, Suzuka Ohgová, Ken Watanabe, Kôji Yakusho, Li Gong.

Markíza, 01:00: Kruh 2 (The ring two), USA, 2005

Rachel Keller (Naomi Wattsová) a jej syn Aidan (David Dorfman) sa po „nepríjemnostiach“ odsťahovali do tichého horského mestečka Asheville. Rachel tu pracuje ako novinárka a keď narazí na policajný spis lokálnej samovraždy tínedžera, rozhodne sa v ňom povŕtať – verí totiž, že samovražda by mohla mať spojitosť s mystickou videokazetou. Ešte temnejšia Samara opäť vylieza zo studne, aby odhalila svoj smutný osud a snáď už našla večný pokoj. Réžia: Hideo Nakata.


ŠTVRTOK 28. 1.

nefka_Redbelt.jpg

HBO, 20:30: Červený pás (Redbelt), USA, 2008

Majster v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojové umenie, ale sám neplánuje zápasiť kvôli peniazom. Napriek tomu sa kvôli záchrane svojej školy ocitne vo svete promotérov. Preto, že musí splatiť dlhy a získať späť svoju česť, prvýkrát v živote vstúpi do ringu. Napriek ošúchanej téme je gradácia záveru excelentná a charakter hlavného hrdinu je zlúčeninou čistoty, cnosti, poctivosti, rešpektu, disciplíny a tiež naivity. Réžia: David Mamet.


PIATOK 29. 1.

nefka_Smrtonosna-zbran-II.jpg

Markíza, 20:00: Smrtonosná zbraň 2 (Lethal Weapon 2), USA, 1987

Policajti: neodolateľný Martin Riggs (Mel Gibson) a rodinkársky Roger Murtaugh (Danny Glover) sa púšťajú do boja proti pašerákom drog vedených juhoamerickým konzulom Ruddom (Joss Ackland). Ten sa policajtom len smeje, pretože on i jeho „pištoľníci“ využívajú výhody diplomatickej imunity a sú tak pre policajtov nepostihnuteľní. Réžia: Richard Donner, ďalej hrajú: Gary Busey, Mitch Ryan, Tom Atkins, Ed O'Ross, Sven-Ole Thorsen, Mic Rodgers, Joan Severanceová, Grand L. Bush.

Joj, 21:15: Záhadné zmiznutie (The Vanishing), USA, 1993

Profesor chémie Barney (Jeff Bridges) chystá nezvyčajný experiment, ktorý osudovo zasiahne do života mladých snúbencov Jeffa (Kiefer Sutherland) a Diane Shaverovej (Sandra Bullocková). Tí si vyrazili zo Seattlu na výlet a hoci sa po ceste pohádali, vzápätí si sľúbili, že sa nikdy neopustia. Diana však na benzínovej pumpe záhadne zmizne. Polícia sa jej zmiznutím odmietne zaoberať, pretože si myslí, že milenca opustila. Jeff sa nevzdáva a rozhodne sa pátrať na vlastnú päsť. Réžia: George Sluizer.


SOBOTA 30. 1.

nefka_Gangy_v_NY.jpg.jpeg

ČT1, 23:05: Gangy New Yorku (Gangs of New York), USA, 2002

Príbeh sa odohráva v New Yorku v rokoch 1846 až 1863. Írski prisťahovalci a pôvodní britskí a holandskí osadníci sa formujú do pouličných gangov, aby prevzali kontrolu nad organizáciou života a obchodu v jeho uliciach. Film sa sústreďuje na dva najsilnejšie gangy – Dead Rabbits (Mŕtve zajace) a Native Americans (Rodení Američania). Príležitosť drsných bitiek a čas, keď sa Vallon a Mäsiar stretnú tvárou v tvár sa blíži. Réžia: Martin Scorsese, hrajú: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diazová, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Gary Lewis.

Cinemax, 01:15: Stret (Stuck), Kanada/USA, 2007

Za svoje činy si musí niesť zodpovednosť každý sám. Čo všetko sa dá spraviť s mŕtvolou, len aby nezodpovedná vodička nemusela ísť do väzenia, uvidíte v tejto hororovej snímke. Réžia: Stuart Gordon, hrajú: Mena Suvari, Stephen Rea.


NEDEĽA 31. 1.

Filmbox, 19:30: Strašenie (The Haunting), USA, 1963

Mladý dôstojník z neapolskej armády prenasleduje záhadnú ženu do zámku starého Baróna, kde odhalí, že dáma je členkou starého čarodejníckeho klanu a snaží sa Baróna dohnať k samovražde. Tento čiernobiely film patrí medzi vysoko hodnotené. Réžia: Robert Wise, hrajú: Julie Harrisová, Claire Bloomová, Richard Johnson.

Markíza, 20:00: Gladiátor (The Gladiator), VB/USA, 2000

Udatný rímsky generál Maximus opäť raz doviedol légie k víťazstvu na bojisku. Vojna je vyhraná, Maximus sníva o domove, teší sa na návrat k žene a synovi, no umierajúci imperátor Marcus Aurelius má pre neho ešte jednu úlohu. Réžia: Ridley Scott, hrajú: Russell Crowe, Richard Harris, Derek Jacobi, Connie Nielsenová, Oliver Reed.

nefka_draci_zivot_brucea_leeho.jpg

Jednotka, 21:55: Dračí život Brucea Leeho USA, 1993

Skutočný príbeh legendy kung-fu filmov Brucea Leeho, ktorý zmenil tvár akčného filmu. Réžia: Robert Cohen, hrajú: Jason Lee, Lauren Hollyová, Robert Wagner, Michael Learned, Nancy Kwanová.

<a name=„fb_share“ type=„icon_link“ share_url=„www­.fandom.sk/cla­nok/tv-tipy-od-25–1–2010-do-31–1–2010“ href=„http://­www.facebook.com/sha­rer.php“>Zdieľať na Facebooku Fantázia na Facebooku


22. januára 2010
Lucia Droppová