TV tipy od 15. 2. 2010 do 21. 2. 2010

TV hovník a jeho obyvatelia

TV hovník od 15.2. 2010 – 21. 2. 2010

Nominácie na Oscarov sú zverejnené a my sa môžeme tešiť, že o pár rokov sa tie najlepšie filmy dostanú aj do našej televíznej ponuky. Dovtedy si môžete vychutnať ponuku toho najlepšieho, čo nám televízie dopriali v treťom februárovom týždni. Príjemné hovenie!


PONDELOK 15. 2.

Midnight_Run.jpg

Jednotka, 23:00: Polnočný beh (Midnight Run), USA, 1988

Rovných stotisíc dolárov dostane Jack Walsh (Robert de Niro) za to, že vystopuje jedného človeka a vydá ho do rúk mafiánskej „spravodlivosti“. Ten človek sa volá Jonathan a cynický bývalý policajt Jack ešte nevie, s akou citlivou dušou bude mať dočinenia. Peniaze, ktoré Jonathan ukradol mafii, venoval charite a navyše sa o neho zaujíma aj FBI. Stotisíc je však stotisíc a Jack musí Jonathana dopraviť z New Yorku do Los Angeles. Réžia: Martin Brest, hrajú: John Ashton, Robert De Niro, Dennis Farinaová, Charles Grodin, Yaphert Kotto.

Vinci.jpg

Dvojka, 22:00: Vinci Polsko, 2004

Vynikajúca krimikomédia o krádeži najznámejšieho obrazu v Poľsku. Réžia: Juliusz Machulski, hrajú: Robert Wieckiewicz, Borys Szyc, Mieczyslaw Grabka.

ČT1, 22:10: Neľútostná rasa (Fierce People), USA, 2005

Neľútostnou rasou je tentokrát takzvaná kasta bohatých, ktorí nič nerobia zadarmo. Hrajú: D. Laneová, A. Yelchin, D. Sutherland, Ch. Evans, K. Stewartová, P. de la Huertaová, B. Mankuma, E. Perkinsová a ďalší, réžia: Griffin Dunne.


UTOROK 16. 2.

Markíza, 00:55: Únik z Puerto Vallarta (Puerto Vallarta Squeeze), Mexiko/USA, 2004

Má zastreliť jedného muža a rýchlo zmiznúť. Lenže Price zastrelí dvoch. Jeden je jeho práca, druhý osobná pomsta. Réžia: Arthur Allan Seidelman, hrajú: Scott Glenn, Harvey Keitel.

ČT1, 22:50: Súperi (The Duellists), USA, 2007

Zničujúca túžba po pomste môže trvať roky. Dramatický príbeh dvoch dôstojníkov napoleonskej armády, natočený podľa románu Josepha Conrada. Hrajú: K. Carradine, H. Keitel, A. Finney, E. Fox, réžia: Ridley Scott.

scotland-pa.jpg.jpeg

Filmbox, 22:30: Americký Mackbeth (Scotland, Pa.), USA, 2001

Čo sa stane, ak sa upraví Shakespearova dráma tak, aby sa odohrávala v 70. rokoch v USA? Bizarný, ale vynikajúci film. Réžia: Billy Morrissette, hrajú: James LeGros, Maura Tierneyová, Christopher Walken.


STREDA 17. 2.

Stmievanie.jpg
twilight.jpg

HBO, 20:00: Súmrak (Twilight), USA, 2008

Škola bozkávania: Bella a Edward, Louis a Claudia, Blade a Karen… Aj napriek varovaniam kamarátov Bellu Edward neovládateľne priťahuje, i keď postupne začne mať podozrenie, že Edward nie je úplne obyčajný chalan. Réžia: Catherine Hardwickeová, hrajú: Kristen Stewartová, Robert Pattinson.

HBO, 22:00: T.M.A. USA, 2007

Juraj Herz – nestarnúci majster brilantných psychologických filmov nakrútil solídny hororový film, v ktorom z útrob polorozpadnutých múrov rodičovského domu pulzuje akési prazvláštne chvenie dávno utajenej viny, ktorá s každou ďalšou minútou vystupuje na rozochvenú hladinu celého príbehu. S narastajúcou tmou pribúdajú mŕtvoly a Marekovi (Ivan Franěk) už neostáva nič iné len poodhaliť tajomný závoj minulosti, bez ohľadu na to, čo všetko sa za ním bude skrývať.


ŠTVRTOK 18. 2.

PearlHarbor.jpg

Markíza, 22:45: Pearl Harbor USA, 2001

Ubehlo len pár hodín po útoku na Pearl Harbor. Filipíny sa ocitli pod japonským tlakom, ktorý by sa dal charakterizovať ako neľudské utrpenie amerických a filipínskych obrancov. Japonsko sa snaží rozprestrieť svoju nadvládu po celej Ázii. Japonská flotila bola vyslaná smerom k Aleutským ostrovom naproti malej americkej základni na ostrove Midway. Následná bitka o Midway sa stala rozhodujúcim stretom vojny v Pacifiku. Réžia: Michael Bay, hrajú: Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsaleová.

rabbit-proof-fence.jpg

**Film+, 20:20: Rabbit-Proof Fence ** USA, 2002

Pre dieťa ako Molly Craigová je život relatívne bezstarostný. Molly má štrnásť rokov a žije s mamou a sestrou Daisy v tábore pre domorodcov, neďaleko Veľkého plota, ktorý chráni úrodné oblasti severnej Austrálie pred divými králikmi. Molly aj Daisy sú však miešanky, a preto sa dostanú do pozornosti vrchného protektora domorodcov – doktora Nevilla. K náplni jeho práce patrí odchyt miešaných detí a ich „civilizovanie“ v inštitúciách na to určených. Podobný osud postihne aj Molly, Daisy a ich sesternicu Grace. Keď však Molly zavelí, že z civilizačného tábora treba ujsť, narobí Nevillovi na čele kopec vrások. Réžia: Phillip Noyce, hrajú: Everlyn Sampiová, Tianna Sansburyová, Laura Monaghanová.


PIATOK 19. 2.

Jednotka, 20:15: Kyklop (Cyclops), USA, 2008

Skorumpovaný cisár Tiberius pošle svojho najodvážnejšieho generála Marcusa na vidiek, aby skrotil monštrum – Kyklopa. Stanú sa z nich však spojenci a spoločne s krásnou Barbarou sa postavia proti cisárovi a jeho nehodnému synovcovi Falcovi. Bojte sa, traste sa, ale hlavne sa vyhýbajte filmom, ktoré nedosiahli ani hodnotenie „C“. Réžia: Declan O´Brien, hrajú: Eric Roberts, Kevin Stapleton, Frida Farrellová, Craig Archibald.

kracajuca_skala.jpg

Markíza, 20:55: Kráčajúca skala (Walking Tall), USA, 1998

Zdá sa, že hodnotenie tohto filmu je na každom kontinente rozdielne. Posúďte teda sami, či sa oplatí vidieť príbeh príslušníka amerických špeciálnych síl Chrisa Vaughna (Dwayne Johnson), ktorý sa po ôsmich rokoch vracia späť do rodného Zapadákova, aby pomohol rodine z finančných ťažkostí. Čo však nachádza, je mestečko pod vládou drog a korupcie vychádzajúcej z miestneho kasína, vedeného – zhodou okolností – jeho starým priateľom zo strednej Nealom McDonoughom (Jay Hamilton). Keď sa Vaughn odváži postaviť sa za správnu vec, je okamžite zmlátený a skoro zavraždený Nealovými gorilami. Chris sa preto rozhodne zobrať zákon do vlastných rúk, stať sa šerifom (novinka v záplave klišé) a vyčistiť mestečko od zločinu.

Colour_me_Kubrick.jpg

Filmbox Extra, 13:55: Hovorte mi Kubrik (Color Me Kubrick), USA, 2005

Film bol natočený podľa skutočnej udalosti o istom Angličanovi menom Alex Conway, ktorý sa počas niekoľkých týždňov vydával za slávneho režiséra Stanleyho Kubricka. S touto novou identitou navštevoval večierky a rafinovane ťahal z ľudí peniaze. Jeho svojrázne názory na režisérske povolanie šokovalo všetkých naokolo a vás naisto výborne pobavia. Hrajú: John Malkovich, réžia: Brian W. Cook.


SOBOTA 20. 2.

Markíza, 12:35: Hulk USA, 2003

Bruce Banner je sympatický vedec s krehkou dušou, ktorý po sa po experimente na sebe samom mení v stave zúrivosti na zelené monštrum, bezmyšlienkovite ničiace všetko okolo seba. Ani jedna z verzií Hulka zatiaľ nebola natoľko dobrá, aby stála za pochvalu. Hrajú: Eric Bana, Jennifer Connellyová, réžia: Ang Lee.

white_dragon.jpg

Markíza, 16:35: Biely drak (White Dragon/Fei hap siu baak lung), Čína, 2004

Mladá aristokratka sa zamilovala do princa z cisárskej rodiny. Úplnou náhodou si osvojí znalosť bojových umení Bieleho draka. S novo nadobudnutou silou pochopí, že konanie dobrých skutkov pod menom „Malý biely drak“ má isté výhody. Keď sa dozvie, že nebezpečný vrah Chicken Feathers má v pláne zabiť jej milovaného princa, pokúsi sa tomu zabrániť tým, že zabijaka dostane prvá. Po niekoľkých neúspešných pokusoch v nej ale začína rásť pochopenie a súcit so slepým zabijakom.

reign-of-fire-dragons.jpg

Joj, 20:45: Kráľovstvo ohňa (Reign of Fire), USA, 2002

Dvanásťročný Quinn (Ben Thornton) z Londýna je svedkom toho, ako jeho matku napadnú ohnivé netvory. O dvadsať rokov neskôr už draky ovládajú väčšinu sveta a Quinn (Christian Bale), ktorý sa stal veliteľom požiarnikov, sa usiluje zachrániť pred nimi aspoň malú komunitu obyvateľov a udržať ich nažive. Réžia: Rob Bowman.


NEDEĽA 21. 2.

Filmbox, 22:35: Aimée & Jaguar Nemecko, 1999

Láska a vášeň. Vojna a mier. Šťastie a tragédia. Vynikajúca nemecká dráma o vášnivom milostnom vzťahu dvoch žien v období druhej svetovej vojny. Hrajú: Maria Schraderová, Juliane Köhlerová, réžia: Max Färberböck.

Markíza, 20:00: Lara Croft – Tomb Rider USA/Nemecko/VB/Ja­ponsko, 2001

Nenechajte si ujsť PPaPP (plné prsia a plné pery) Angeliny Jolieovej.

Deviata_brana.jpg

Markíza, 00:55: Deviata brána (The Ninth Gate), USA, 1999

Dean Corso je expert na staré bibliofílie, špecializuje sa na zisťovanie pravosti a oceňovanie hodnoty starých kníh pre významných zberateľov. Je najatý bohatým čudákom Borisom Balkanom, aby si prehliadol a preveril kópiu knihy „ Deväť brán do Kráľovstva tieňov“ , ktorej autorom je sám Satan. Má to byť jedna z troch existujúcich kópií, z ktorých len jedna je tá pravá, a tú treba označiť. Balkan posiela Corsa do Európy, aby tam vyhľadal dva zvyšné výtlačky a porovnal ich s už dostupným originálom. Corso príde na to, že kniha, ktorú vlastní Balkan, je zo zbierky Andrewa Telfera, ktorý sa za záhadných okolností obesil. Na ceste plnej tajomných i erotických kontaktov a záhad sa Corso stretne s vdovou po Telferovi a tiež krásnou Francúzskou, svojím anjelom strážnym. Réžia: Roman Polanski, hrajú: Johnny Depp, Frank Langella, Lena Olinová.

<a name=„fb_share“ type=„icon_link“ share_url=„www­.fandom.sk/cla­nok/tv-tipy-od-15–2–2010-do-21–2–2010“ href=„http://­www.facebook.com/sha­rer.php“>Zdieľať na Facebooku Fantázia na Facebooku


12. februára 2010
Lucia Droppová