TV tipy od 12. 7. 2010 do 18. 7. 2010

TV hovník a jeho obyvatelia

Cez prázdniny sa treba uvoľniť, zbehnúť na kúpalisko, poopaľovať druhé pohlavie a podvečery tráviť s ľahkými drinkmi pri ľahkej konverzácii. Svet ale nezabúda ani na závislákov, ktorí nemôžu vydržať bez diaľkového ovládania, ktorí sa v pestrej nádielke prevažne reprízovaných programov môžu nechať filmami vystrašiť, zaobuť, polámať si trochu mozgové závity, či trochu si poplakať. A hlavne si pohovieť.


PONDELOK 12. 7.

Markíza, 22:05: Scary Movie 3 (Scary Movie 3), USA, 2003

Kto si chce drať oči na treťom pokračovaní strašného filmu, má program na pondelkový večer vybavený. Hrajú, či ako to nazvať: A. Farisová, Ch. Sheen, Q. Latifah(zo zákona -ová) a ďalší.

Film+, 12:05: Manituova topánka, (Der Shuh des Manitu), Nemecko, 2001

Manituova topánka

Tým, ktorí práve neprázdninujú ani neležia pri vode, odporúčam odskočiť si cez obed domov a v rámci relaxu si pustiť túto skvelú nemeckú paródiu na vinnetouvky s pesničkami, kde indiánsky náčelník Abahači, jeho dvojča Winnetouch a Ranger spoločne s preudoindiánom Dimitrim a kamarátkou z detských hier Uschi bojujú proti zlému Santa Mariovi. Réžia a hlavná úloha: Michael Herbig, ďalej hrajú: Christian Tramitz, Marie Bäumerová a i. Superperforator ru­lez!


UTOROK 13. 7.

Animal Planet, 10:20: RSPCA USA, 2007

RSPCA

Dokumentárny seriál, ktorý by povinne mali pozerať naši zákonodarci, ozbrojené zložky a iní, ktorí v prípade ochrany zvierat iba šuštia papiermi a plánujú zodpovedné opatrenia v budúcnosti. Chcete byť zvieracím inšpektorom? Presťahujte sa! Alebo aspoň sledujte osudy týraných a zanedbaných zvierat a špeciálne vycvičených slušných a zdvorilých policistov. Pripomienka: RSPCA je na AP o tomto čase každý deň a má 2× denne reprízy. Gúglite.

HBO, 22:45: Predátor (Predator), USA, 1987

Pred nástupom do kina na nových predátorov si doprajte milú spomienku na jedno z prelomových scifíčok z konca 80. rokov. Pre zábudlivých: Arnold Schwarzenegger v najlepšej kondícii sa postaví proti neľútostnému športovému poľovníkovi z vesmíru, a my môžeme len hádať, ktorý z nich je vlastne tým predátorom. Réžia: John McTiernan.


STREDA 14. 7.

Jáchyme, hoď ho do stroje

Nova, 20:00: Jáchyme, hoď ho do stroje!, Československo, 1974

Počítač vám zaručí šťastný život, stačí, keď do neho vložíte dostatočne dôležité údaje a budete sa pridržiavať výsledkov, ktoré vám zázračná mašina vypočíta na mieru. Jedna zo série českých scifi spoločenských komédií 70. rokov. Réžia: Oldřich Lipský. Hrajú: Luděk Sobota, Marta Vančurová, Josef Dvořák, Ladislav Smoljak, a i.


ŠTVRTOK 15. 7.

Joj, 8:00: Sféra (Sphere), USA, 1998

Filmová adaptácia predlohy Michaela Crichtona o vesmírnej lodi, ktorú pozemskí neboráci našli na dne oceána. Sme pripravení na stretnutie s mimozemským artefaktom? Ako cudzia technológia bude pôsobiť na ľudské vedomie? Prežijeme to vôbec? Réžia: Barry Levinson, hrajú: Dustin Hoffmann, Sharon Stoneová, Samuel L. Jackson, a iní. Kontrolná otázka: Čo znamená iniciálka „L“ v Jacksonovom mene?

Valkýra

HBO, 18:00: Valkýra (Valkyrie), USA/Nemecko, 2008

Valkýra je najlepší spôsob, ako si doma v pokoji vychutnať párky s horčicou na večeru a spláchnuť ich akciovým pivom. Aspoň sa nemusíte báť, keď si z nepozornosti pri pozeraní filmu vidličkou ďobnete do oka, nebudete v tom sami. Okrem iného ide o historickú drámu z druhej svetovej vojny s Tomom Cruisom v hlavnej úlohe. Réžia: Bryan Singer.


PIATOK 16 7.

HBO, 21:30: Anjeli a démoni (Angels and Demons), USA, 2009

Anjeli a démoni

Tom Hanks sa ako šifrolamač Robert Langdon snaží zastaviť únosy a rituálne popravy najvýznamnejších kardinálov, poťažmo skazu celého Vatikánu a katolíckej cirkvi, pričom sa mu do cesty pletie tajomná sekta Iluminátov a všemožne mu pomáha camerlengo Ewan McGregor. Na film pretavená osvedčená knižná predloha spisovateľa Dana Browna. Kto nevidel, nie je in. Réžia: Ron Howard.

Od súmraku do úsvitu

Filmbox, 22:35: Od súmraku do úsvitu (From Dusk till Dawn), USA, 1996

Hororová komédia, ideálna na koniec upoteného pracovného týždňa. Myslíte si, že vás v práci zožierajú? Skúste s kriminálnikmi Georgeom Clooneym, Quentinom Tarantinom a ďalšími určenými na odstrel vydržať do rána v upírskom bare, a uvidíte rozdiel. Výdatne pomáha Salma Hayeková. Drevené kolíky sú pri sledovaní povolené. Réžia: Robert Rodriguez.


SOBOTA 17. 7.

Prima, 20:00: Pravdivé ľži (True Lies), USA, 1994

On je tajný superagent, ktorý pre ochranu svojej rodiny vedie dvojitý život. Ona je učiteľka, ktorá má na viac, a keďže pendlovanie medzi školou a rodinou ju neuspokojuje, hľadá dobrodružstvo inde. On je Arnold Schwarzenegger a ona Jamie Lee Curtisová. Jedna z najlepších špionážnych komédií všetkých čias. Réžia: James Cameron.

Apocalypto

Markíza, 22:20: Apocalypto, USA, 2006

Strhujúci príbeh pralesného muža v konfrontácii s „civilizovanosťou“ mayskej vládnucej mašinérie. Keď ho i s ostatnými súkmeňovcami unesú, aby padol za obeť bohom, šikovnosť a húževnatosť mu umožní prežiť. Bude žiť aspoň tak dlho, aby zachránil život svojej manželke, práve privádzajúcej na svet jeho dieťa? Réžia: Mel Gibson.


NEDEĽA 18. 7.

HBO, 20:00: Deň, keď sa zastavila zem (The Day the Earth Stood Still), USA, 2008

Deň, keď sa zastavila Zem

Remake klasického scifíčka z roku 1951. Keanu Reeves ako mimozemšťan Klaatu svojou prítomnosťou na Zemi možno predpovedá zánik ľudstva, a preto ho treba zlikvidovať. Ešte že existuje šikovná astrobiologička (Jennifer Connellyová), ktorá dovidí ďalej od svojho nosa. V skratke: Starman s filozofickejším podsextom. Réžia: Scott Derrickson.

Markíza, 02:00: Nezmieriteľní (Unforgiven), USA, 1992

S klobúkom či bez klobúka? Štvoroskarový western režiséra a hlavného predstaviteľa Clinta Eastwooda. Ďalej hrajú: Gene Hackman, Morgan Freeman, Richard Harris a i.

Zdieľať Fantázia na Facebooku
9. júla 2010
Alexandra Pavelková