TV tipy od 1. 6. 2010 do 6. 6. 2010

TV hovník a jeho obyvatelia

TV hovník od 31. 5. 2010 – 6. 6. 2010

Ak by sa sopečný mrak, z ktorého nám neustále prší, náhodou rozplynul, hopsa-hejsa do prírody. Dovtedy sa budú o našu priazeň uchádzať: gang Sekeráčov z Kung-fu mely, Watchmani a začínajúci Batman. Príjemné hovenie!

PONDELOK 31. 5.

dagon.jpg

Joj, 02:00: Dagon Španielsko, 2001

Idylické dovolenkové miesto prežiarené slnkom sa rýchlo zmení na mesto mŕtvych, v ktorom sa nedá prežiť dlhý a šťastný život. Miestna sekta totiž manipuluje s vedomím vodných oblúd. Majstri hororu: Stuart Gordon a Brian Yuzna natočili drsný horor podľa predlohy H. P. Lovecrafta.

Un ticket pour l'espace.jpg

Film+, 20:25: Lístok do vesmíru (Un ticket pour l'espace), Francúzsko, 2006

Kvôli rozmáhajúcim sa verejným protestom proti vysokým nákladom na lety do vesmíru sa francúzska vláda rozhodla vložiť dva lístky do vesmíru do lotérie. Všetko vyzeralo dokonale, kým sa z jedného z cestujúcich nevykľul terorista. Réžia: Eric Lartigau.

Dead-End Drive In.jpg

Film+, 22:00: Letné kino (Dead-End Drive In), Austrália, 1986

V odľahlom mestečku, kde sú každý deň žúrky a večer zase letné kino, sa mladík so svojou priateľkou Carmen cestou do kina omylom dostanú na skládku, ktorej velia nebezpečné gangy. Réžia: Brian Trenchard-Smith.


UTOROK 1. 6.

Kung Fu Hustle.jpg

Markíza, 02:35: Kung-fu mela (Kung Fu Hustle), Čína/Hong Kong, 2004

Predrevolučnú Čínu ovláda chaos a uprostred tohto ťažkého obdobia zaťahujúcich sa mrakov sa mladý zlodej Sing zúfalo snaží začleniť do miestneho obávaného gangu Sekeráčov. Medzi vydieranými obyvateľmi však žijú skutoční majstri umenia kung-fu. Vynikajúca komédia o sile malých a slabostiach bohatých a samozrejme, o využívaní rôznych štýlov kung-fu v bežnom živote. Réžia: Stephen Chow.

Le Clan des Siciliens.jpg

Joj Plus, 22:25: Sicílsky klan (Le Clan des Siciliens), Francúzsko, 1969

K úteku z väzenia pomôže väzňovi Rogerovi Startetovi (Alain Delon) „preslávený“ Sicílsky klan na čele s hlavou rodiny Vittoriom (Jean Gabin). Obidve strany spoja sily, aby uskutočnili veľmi odvážnu krádež šperkov. Réžia: Henri Verneuil.


STREDA 2. 6.

Watchmen.jpg

HBO, 20:00: Strážci (Watchmen), USA, 2009

Doba maskovaných hrdinov v zložení: Doktor Manhattan, Komediant, Ozymandias, Sova, Rorschach, Kapitán Metropolis a Hodvábny prízrak, ktorí bránili mesto, je preč. Hrdinovia boli odvolaní a žijú v ústraní. Po čase začne hrdinov vo výslužbe niekto postupne likvidovať. Rorschach ako jeden z hŕstky preživších hrdinov sa púšťa do boja proti vrahovi. Ak sa vám podarí dopozerať až do konca, dozviete sa zaujímavé rozuzlenie. Réžia: Zack Snyder.


ŠTVRTOK 3. 6.

River Queen.jpg

Jednotka, 20:15: Kráľovná rieky (River Queen), Nový Zéland/VB, 2005

Nový Zéland, 1868. Sarah O’Brienová (Samantha Mortonová) vyrastala medzi vojakmi na vojenskej základni na Te Awa Nui – Veľkej rieke. Ako mladá otehotnela s maorijským chlapcom a porodila syna. O sedem rokov neskôr jej syna uniesol jeho maorijský starý otec. Sarah od tej chvíle zasväcuje svoj život jedinému želaniu – znovu sa stretnúť so svojím synom. Od svojho jediného priateľa Doylea (Kiefer Sutherland), psychicky zlomeného vojaka, však pomoc očakávať nemôže. Časom sa jej naskytá šanca, ako svojho syna opäť uvidieť. Privolajú ju totiž k chorému náčelníkovi a postupne si zvyká aj na život v maorijskej dedine. Sarah využíva svoje lekárske znalosti a náčelníka uzdravuje. Idylický život v dedine sa končí vo chvíli, keď pochopí, že náčelníka vyliečila len preto, aby vyhlásil vojnu kolonialistom – ľuďom, ktorí sú pre ňu stále priatelia, jej jediná rodina. Jej zúfalstvo sa ešte prehlbuje, keď jej syn oznámi, že sa zapojí do bojov a nevráti sa s ňou po rieke naspäť. Keď potom nadchádza chvíľa rozhodnutia, musí si Sarah raz a navždy vybrať. Réžia: Vincent Ward, hrajú: Samantha Mortonová, Kiefer Sutherland, Cliff Curtis.


PIATOK 4. 6.

Frankenstein.jpg

ČT1, 22:55: Frankenstein VB, 2007

V neďalekej budúcnosti sa tím vedcov snaží o genetický experiment, ktorý má viesť k vypestovaniu náhradných orgánov pre transplantácie. Doktorka Viktoria Frankensteinová sa snaží o vypestovanie nielen srdca pre svojho chorého syna, ale rovno o celú kreatúru. Televízne spracovanie tejto modernej verzie slávneho príbehu na sebe zanechalo všetky formy filmových kazov. Réžia: Jed Mercurio.


SOBOTA 5. 6.

Batman Begins.jpg

Markíza, 20:40: Batman začína (Batman Begins), USA, 2005

Bruce Wayne sa ako malý chlapec stane svedkom vraždy svojich rodičov. Ba čo viac, má výčitky svedomia, že je na vine, pretože nedokázal ovládnuť svoj strach. Naštvaný na celý svet a s hlavou plnou otázok sa vydáva mladý Bruce do sveta. Dostáva sa do pakistanského tábora, kde ho objaví tajomný Ducard, ktorý mu pomáha prekonať strach a zároveň ho vycvičí na neohrozeného zabijaka. Na konci tréningu má zložiť skúšku ninjovskej sekty majstra Ra's Al Ghula a zabiť človeka. Bruce odmieta a postaví sa proti svojim učiteľom. Jeho návrat do Gothamu je trpkým sklamaním. Impérium Wayneovcov rozkráda manažment, mesto sužuje vládca podsvetia a hrozí mu zamorenie toxickým plynom, ktorý má spustiť šialenstvo. Réžia: Christopher Nolan, hrajú: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmesová, Gary Oldman.

Dracula Dead and Loving It.jpg

Joj, 08:55: Drakuloviny (Dracula: Dead and Loving It), USA/Francúzsko, 1995

Advokát Thomas Renfield (Peter MacNicol) pricestuje do Karpát na zámok grófa Draculu (Leslie Nielsen), aby podpísali kúpnu zmluvu na panstvo v Anglicku. Gróf Renfielda zhypnotizuje a urobí z neho svojho sluhu. Odcestujú do Británie, kde Renfield skončí v psychiatrickom sanatóriu Dr. Jacka Sewarda (Harvey Korman). A práve na opustený zámok v jeho susedstve sa nasťahoval Dracula. Upírovou obeťou sa stane najprv Lucy Westenraová (Lysette Anthonyová), kamarátka Miny Murrayovej (Amy Yaspecková). O život príde niekoľko ďalších osôb a nakoniec to má byť sama Mina, do ktorej sa Dracula vášnivo zaľúbi. Dr. Abraham Van Helsing (Mel Brooks) z Holandska, ktorého povolajú, aby vyšetril chorú Lucy, rozpozná podľa pohryznutí na krku, že ide o dielo upíra. Potom Draculu odhalí a usvedčí, a ten sa vďaka Mine dostane na denné svetlo a zhorí naveky. Vynikajúca komédia o strachu bez strachu a skúsenostiach drakulobijcov. Réžia: Mel Brooks.

Joj, 22:30: Peklo na zemi (Living Hell), USA, 2008

Prísne tajný armádny projekt z čias studenej vojny je náhodne odhalený. Jeho produkt – rýchlo rastúce monštrum – sa kŕmi ľudskými telami a navyše získava vďaka slnečným lúčom mohutnú silu. Ukáže sa, že netvora nie je možné zastaviť. Žiadna zbraň ani prostriedok nepomáhajú. Je totiž stvorené na boj a ničí všetko, čo sa mu postaví do cesty. Jedinými osobami, ktoré môžu pomôcť, sú učiteľ Frank Sears (Johnathon Schaech), ktorý zistí, že jeho otec mal s netvorom niečo spoločné. Réžia: Richard Jefferies.

In the Line of Fire.jpg

ČT1, 21:45: S nasadením života (In the Line of Fire), USA, 1993

Tajní agenti chránia amerického prezidenta pred nebezpečným psychopatom. Réžia: Wolfgang Petersen, hrajú: Clint Eastwood a John Malkovich.


NEDEĽA 30. 5.

Markíza, 20:00: Flynn Carsen: Honba za kopijou osudu (The Librarian Quest for the Spear), USA, 2004

Mladý a neskúsený Flynn Carsen (Noah Wyle) prijme miesto knihovníka. Čoskoro sa dozvie, že skutočnou náplňou jeho na prvý pohľad nenáročnej práce je strážiť najväčšie poklady histórie, ktoré sú uložené v tajnej časti knižnice. Do budovy sa však nepozorovane vlámu členovia obávaného Hadieho bratstva a ukradnú jednu z troch vzácnych častí Kopije osudu. Carsen sa spolu s kolegyňou okamžite vydá po stopách zločincov, aby im zabránila získať zostávajúce kopije. Réžia: Peter Winther.

The Skeleton Key.jpg

Joj, 22:30: Kľúč (The Skeleton Key), USA, 2005

Mladá ošetrovateľka Caroline Ellisová (Kate Hudsonová) vyfasuje od svojich nových pacientov, postaršieho manželského páru Violet a Bena Devereauxovcov (Gena Rowlandsová, John Hurt), žijúcich v starobylej a trochu spustnutej usadlosti v zapadnutom kúte Louisiany, zdanlivo obyčajný univerzálny kľúč. Veľmi zvláštne zvyky oboch starkých, husiu kožu naháňajúca atmosféra starého domu a celého okolia, podnecuje Carolininu fantáziu a zvedavosť. Univerzálny kľúč, ktorým môžete otvoriť všetky dvere v dome, jej umožní vydať sa na prieskum budovy. Pritom niektoré dvere mali zostať radšej zamknuté. Réžia: Iain Softley.

Zdieľať Fantázia na Facebooku
28. mája 2010
Lucia Droppová