Tipy na týždeň 6. - 12. júla 2020

Na Fandom.sk začíname s prázdninovým servisom a ponukou podujatí, ktoré vás môžu vytrhnúť zo všednej reality. Aj keď viacero podujatí bolo pre koronavírus zrušených, stále je kam ísť a zabaviť sa, prípadne poučiť. Na tento týždeň sme si pre vás vyhliadli výstavu pokladu Inkov, online knižný krst a cestovanie v čase.


Výstava Poklad Inkov

Anotácia

Svetová výstava Poklad Inkov vznikla pod záštitou peruánskej vlády a prezentuje najväčší zlatý poklad sveta, ktorý dokladá bohatstvo a vyspelosť predkolumbovskej Ameriky. Tento zlatý poklad prvýkrát opustil hranice juhoamerického kontinentu, aby bol vystavený v Európe a prezentoval dlhú históriu Peru. Výstava názorne spracováva celú históriu osídľovania amerického kontinentu. Mystika rituálov a uctievanie zlata ako božskej esencie však robia z dávnych civilizácií doslova bájne ríše, ktoré tak ako kedysi očarili španielskych dobyvateľov, vzbudzujú údiv s úctou dodnes. Stopy dávnej histórie sú doslova vyryté do zlatých masiek, šperkov a obetných nožov. Pre pôvodných obyvateľov zlato nebolo znakom bohatstva, ako pre Európanov, ale symbolom samotných bohov.

Miesto konania podujatia: Bratislavský hrad, 811 06, Bratislava

Termín podujatia: od 24. 6. 2020

Vstupné: Vstupenky si môžete zakúpiť online alebo na mieste výstavy v pokladni od 10:00 do 17:30 (Po-Ne), posledný vstup o 17:30.

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Pes Timo a fučivírus – krst knihy naživo

Anotácia

Obľúbený hrdina Timo od spisovateľky Ľubice Bátoryovej opäť zasahuje a vy môžete byť pri tom! Keďže sú prázdniny, a navyše stále platia všelijaké opatrenia súvisiace s fučivírusom, vydavateľstvo (nielen) fantastickej literatúry Artis Omnis sa rozhodlo nové príbehy o Timovi pokrstiť najlepšie, ako sa v týchto dňoch dá – priamo v prírode. Rosničky hlásia, že by malo byť pekne, tak verme, že to vydrží. Bude veselo a Timo s kamošmi si pre vás pripravia svoje psie kúsky. To si nesmiete nechať ujsť! Krst sledujte naživo v stredu 8. júla na FB stránke vydavateľstva Artis Omnis.

Miesto konania podujatia: kdekoľvek

Termín podujatia: 8. júla 2020 o 16:00 – 17:00

Vstupné: Zadarmo

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Cestovanie v čase

Anotácia

Šikovní Žilinčania si budú môcť zacestovať v čase. Zahrajte si počas tohto leta pátraciu outdoorovú hru Cestovanie v čase. Nielenže sa zabavíte, ale dozviete sa aj zaujímavosti o pamiatkach v meste a môžete vyhrať aj zaujímavé ceny. Jediné, čo potrebujete, je mobilný telefón s čítačkou QR kódov a chuť objavovať.

Súťaž sa začína v Turistickej informačnej kancelárii mesta Žilina, kde dostanete všetky potrebné informácie a hra sa môže začať. Pozvaní sú všetci, veľkí i malí v sprievode rodičov, jednotlivci i skupiny.

Miesto konania podujatia: Žilina

Termín podujatia: od 4. júla do 22. augusta 2020

Vstupné: Neuvedené

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


6. júla 2020
Fandom SK