Tipy na týždeň 30. 7. - 5. 8. 2018

Prázdniny sa tento týždeň prehupnú do polovice, ale zaujímavých podujatí, ktoré sú pripravené pre fanúšikov fantastiky, histórie, vedy a alternatívneho životného štýlu zostáva stále dosť.

Na tento týždeň sme pre vás z nádielky letných podujatí vybrali hviezdy z vlaku, hľadanie pokladov a kus živej histórie.


Astrovlak – romantika pod hviezdami

Astrovlak

Anotácia

Vychutnajte si magickú silu nočnej oblohy ďaleko od umelých svetiel civilizácie a spoznajte tak jedinečný zážitok pozorovania hviezd v ničím nerušenom prostredí Balockých vrchov uprostred Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline. Čaká vás večerná jazda Astrovlakom – historickým vláčikom cez Lesnícky skanzen, astronomická príprava v tradičnej horárni s pravým astronómom a pozorovanie nočnej oblohy astronomickými ďalekohľadmi ďaleko od svetiel mesta v kúzelnom prostredí čistiniek uprostred lesov.

Pozorovanie astronomickými ďalekohľadmi a odborný výklad je pod záštitou Hvezdárne v Banskej Bystrici – organizačnej súčasti Krajskej hvezdárne a planetária M. Hella v Žiari nad Hronom.

Cena výletu: 15,00 €/dospelý, 11,00 €/dieťa 6 až 15 rokov

Miesto konania podujatia: Čierny Balog
Termíny podujatia: 19. 7. 2018, 2. 8.2018, 16. 8. 2018

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátorov podujatia.


Cesta za pokladom Čachtického podzemia

Čachtice - cesta za pokladom

Anotácia

Špeciálna prehliadka Čachtického podzemia spojená s hľadaním indícií k pokladu. Určená je pre pre všetkých – od jednotlivcov až po rodiny s deťmi. Úlohy sú postavené ako vyhľadávacie a vedomostné s cieľom nájsť konečný kód k získaniu pokladu. Tým pokladom je ku každej hre pripravená jedna minca z fantastického nálezu, ktorý sme učinili v temných chodbách Čachtického podzemia. Vlastniť takúto mincu je prestížnou záležitosťou. Prostredníctvom nej sa môžete dostať bližšie k tajomstvám Čachtického podzemia v ďalších udalostiach, ktoré budeme pre vás pripravovať. Tak hor sa, hop sa do Čachtického podzemia k hľadaniu tej vašej mince.

Cena hry (v tomto prípade nájdeného pokladu v podobe mince) je 5 EUR plus vstupné do Čachtického podzemia podľa platného cenníka.

Miesto konania podujatia: Čachtické podzemie, „Na doline“ – úzka slepá ulica, 916 21 Čachtice
Termín podujatia: od 21. júla do 30. augusta 2018

Viac podrobností sa dozviete na facebookovskej stránke podujatia.


Súhradnice na Spišskom hrade

Suhradnice - SNV

Anotácia

Spišské múzeum v Levoči pozýva všetkých záujemcov na medzinárodný kultúrny festival Súhradnice. V rámci uvidíte historický sprievod, šermiarske súboje, poľské husárske jazdectvo, rytierske turnaje na koňoch, akrobatickú ohňovú šou, sokoliarov, lukostrelcov a k tomu všetkému bude atmosféru dodávať dobrá hudba.

Miesto konania podujatia: Spišský hrad, Spišské Podhradie
Termín podujatia: 4. augusta 2018

Viac podrobností sa dozviete na facebookovskej stránke podujatia.



30. júla 2018
Fandom SK