Tipy na týždeň 27. augusta - 2. septembra 2018

Leto sa nezadržateľne končí, ale stále zostáva dostatok podujatí, kde fanúšikovia fantastiky, vedy a alternatívneho spôsobu života môžu stráviť dobrodružné alebo poučné chvíle. Z podujatí na tento týždeň vyberáme stavebnicu, kamufláž a upíra.


Legohranie

Legohranie

Anotácia

Výstava prezentuje najvyužívanejšiu a najpopulárnejšiu detskú stavebnicu – Lego. Členovia fanklubu TatraLUG, v spolupráci s ktorými výstava vznikla, prezentujú rôznorodosť tejto stavebnice. Ako jediní v Európe vystavujú prvé pôvodné drevené hračky, ktoré firma Lego vyrábala vo svojich začiatkoch. Dozviete sa, že z farebných kociek sa dajú postaviť hrady, budovy, vesmírne lode a mnoho iného. Výstave budú dominovať aj veľkorozmerné modely, nebude chýbať ani model hradu Modrý Kameň. Na svoje si prídu aj fanúšikovia Star Wars, histórie NASA, Disney rozprávok či stavieb, akými sú Socha slobody a Eiffelova veža. Nebude chýbať ani poschodový autobus Leyland, Volkswagen Chrobák či automobily zo série Model Team. Modely s diaľkovým ovládaním potešia milovníkov Lego Technic.

Prehliadka výstavy je možná denne od 9:00 hod. do 16:30 hod. Posledný vstup o 17:00 hod. Vstupné na výstavu je 1 €. Deti do 3 rokov a ZŤP zdarma.

Miesto konania podujatia: Hrad Modrý kameň

Termín podujatia: od 1. mája do 31. augusta 2018

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia


Drakula – upír Nosferatu na Oravskom hrade

Anotácia

Drakula - Oravský hrad

Posledná nočná prehliadka je vyvrcholením všetkých letných podujatí. Oravský hrad zavŕši sezónu nočnou prehliadkou s výstižným názvom „Drakula – upír Nosferatu“.

Všetci hradní duchovia čakajú spolu so svojim šéfom Draculom na ich najväčšiu slávnosť, ktorou je práve táto nočná prehliadka. Môžete sa tešiť na napínavý program, pri ktorom sa Vám zatají dych. Upír Nosferatu, ktorý bol inšpiráciou pre prvý nemý horor na svete, natočený v roku 1922 práve na Oravskom hrade, si príde urobiť na svoj hrad poriadok. Prekročte naše hradné múry a zavítajte do sveta duchov a strašidiel, v ktorom sa budete báť, ale i smiať. Pripravili sme si pre Vás bohatý program!

Podujatie sa uskutoční 31. augusta 2018. Vstupy do hradu v čase od 20:00 do 1:30 h každých 15 minút. Podujatie nie je vhodné pre deti mladšie ako 15 rokov. Vstup na vlastnú zodpovednosť.

Vstupné na podujatie: 9,00 € dospelí; 6 € študenti, dôchodcovia, ZŤP. ONLINE PREDAJ VSTUPENIEK JE SPUSTENÝ od 13. 8. 2018. Vstupenky je možné zakúpiť iba online kliknutím na tlačidlo „Kúpiť lístok“ vedľa nadpisu.

Miesto konania podujatia: Slovenské národné múzeum – Prírodovedné múzeum, Bratislava

Termín podujatia: 31. augusta 2018

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia


Kamufláž – interaktívna výstava v Tihányiovskom kaštieli

Kamuflaz - vystava

Anotácia

Interaktívna výstava zvierat, ktoré používajú krycie maskovanie, aby v prírode prežili. Súťasťou výstavy je program pre deti: Hľadanie zamaskovaných zvieratiek, výstava detských výtvarných prác a ďalšie aktivity. Vo vybraných termínoch sú v cene vstupenky aj prehliadky komentované odborníčkami – zoologičkami.

Miesto konania podujatia: Banská Bystrica, Tihányiovský kaštieľ.

Termín podujatia: od 31. mája do 28. októbra 2018

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia


27. augusta 2018
Fandom SK