Tipy na týždeň 23. - 29. augusta 2021

Aj tento týždeň sa po celom Slovensku koná kopa podujatí, kde môžete stráviť príjemný čas sami, s deťmi alebo partnermi. Aj keď pre väčšinu podujatí platia preventívne protipandemické opatrena, stále je kam ísť a zabaviť sa, prípadne poučiť. Na tento týždeň sme si pre vás vybrali večerné prehliadky hradu, dračie dni a cestu do praveku.

Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


Večerné prehliadky kaštieľa Betliar

Anotácia

Gróf Emanuel I. Andrássy, Železný gróf, bol Európan v pravom slova zmysle, človek, pred ktorým mali rešpekt aj tí najmocnejší magnáti a členovia európskych (dokonca i neeurópskych) kráľovských rodín. Po celý rok si pripomíname 200. výročie jeho narodenia a počas letných sobotných večerov vás do múzea pozývajú spoznať jeho životný príbeh. Zúčastnite sa na prehliadke po bežne nesprístupnených priestoroch kaštieľa a zažite jeho neopakovateľnú nočnú atmosféru.

Miesto konania podujatia: Betliar

Termín podujatia: každú júlovú a augustovú sobotu o 20.30, 20.50, 21.40 a 22.00.

Vstupné: Cena vstupeniek vrátane povolenia na fotografovanie je 10 €. Nutná je písomná rezervácia na e-mailovej adrese judita.krajciova@snm.sk. Vstupenky si zakúpite v pokladni kaštieľa denne od 9.30 do 17.30 alebo hodinu pred začiatkom prehliadky (medzi 19.30 a 20.30).

Viac podrobností sa dozviete na facebookovskej stránke organizátora podujatia.


Dračie dni na hrade Šariš

Anotácia

Dračie dni sú rozprávkový festival pre celú rodinu. Pozývame Vás do sveta drakov, víl a odvážnych rytierov, v ktorom ožijú tie najkrajšie legendy. Tešiť sa môžete na originálnu rozprávku s profesionálnym hereckým obsadením, ktorá sa nezaobíde bez aktívnej účasti návštevníkov. Príďte našim hrdinom na pomoc v náročnej úlohe tohto leta – uchrániť dračie vajíčko pred intrigami lúpežného rytiera Zloboja. Len s pomocou detí sa z neho napokon môže vyliahnuť malý dráčik! Popri rozprávke na Vás čaká aj bohatý sprievodný program v podobe divadielok, výcviku rytierov a ďalších zábavných aktivít. Celý festival budú zároveň sprevádzať remeselné jarmoky.

Miesto konania podujatia: Hrad Šariš

Termín podujatia: 28. a 29. 8. 2021

Vstupné: uvedené na stránke organizátora.

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Turné do praveku s Mirom Jarošom

Anotácia

Miro Jaroš prichádza do vášho mesta s novým, letným programom, ktorý nesie názov TURNÉ DO PRAVEKU. Ako názov napovedá, tentoraz sa vydáme na dobrodružnú cestu za dinosaurami, no nezabudneme ani na Planéty či čarovné prázdniny U babičky. Na koncerte si s kapelou zaspievate a zatancujete aj na najväčšie hity ako Balón, Moje telo, Hýb sa či Strašidlá. Okrem známych pesničiek si po prvýkrát vypočujete aj niekoľko noviniek, ktoré deti nielen zabavia ale aj niečo nové naučia.

Miesto konania podujatia: Amfiteáter Detva

Termín podujatia: 25. augusta 2021 o 17:00 hod.

Vstupné: 2 € (vstupenku musí mať zakúpenú každý návštevník koncertu, dieťa aj rodič)
Vozíčkari: 1 € (vstupenky len priamo na amfiteátri)
Predpredaj vstupeniek v pokladni DK A. Sládkoviča, alebo online. V predaji je obmedzené množstvo vstupeniek.

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na facebookovskej stránke organizátora podujatia.


Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


23. augusta 2021
Fandom SK