Tipy na týždeň 15. - 21. júla 2019

V našom prázdninovom voľnočasovom servise vás tento týždeň chceme upozorniť najmä na víkendový festival BBcon/Parcon 2019, výstavu oceánskych obrov a ani toto leto nesmie chýbať Lego.


BBcon a Parcon 2019

BBcon - Parcon - plagat

Anotácia

Klub priateľov vedy, prognostiky a vedeckej fantastiky Banská Bystrica (KPVPVF BB) v spolupráci s Mestom Banská Bystrica vás pozýva na festival fanúšikov sci-fi, fantasy, hororu, filmu, hier a technológií BBcon 2019 spolu s Parconom 2019, ktorý bude v Banskej Bystrici znova po 25 rokoch.

Hlavná parconová línia a dve súbežné programové línie ponúknu od piatku do soboty množstvo prednášok, tvorivých pracovných stretnutí, workshopov, besied, krstov kníh a zábavného programu z oblasti sci-fi a fantasy literatúry, hororu, vedy, televíznej a filmovej produkcie, histórie, ako aj nových technológií a hier. Postarajú sa o to významní slovenskí, ale aj zahraniční spisovatelia a hostia, vydavatelia (napr. Artis Omnis), vedeckí pracovníci, profesionáli z praxe a nadšenci širokého spektra záujmov a osobnosti zo slovenského a českého sci-fi fandomu. Tešiť sa môžete napr. na Františka Kotletu, Juraja Červenáka, Jana Kotouča, Alexandru Pavelkovú, Martinu Pilcerovú, Líviu Hlavačkovú, Ondreja Herca, Marka E. Pochu, Juraja Maxona, Františku Vrbenskú a iných. V sobotu podvečer bude parconová línia obohatená o známy stand-up Comedy Dungeon, ktorí v Banskej Bystrici vystúpia prvýkrát. Nasledovať bude tradičné vyhlásenie výsledkov literárnej súťaže Ceny Karla Čapka, ako aj vyhodnotenie výsledkov výtvarnej súťaže Svet na tvoj obraz a udeľovanie fandomových cien.

Miesto konania podujatia: Filozofická fakulta Univerzity Mateja Bella, Banská Bystrica

Termín podujatia: 19. – 20. 7. 2019

Viac podrobností a ďalší program festivalu sa dozviete v našej pozvánke.


Obri oceánov

Obri oceánov

Anotácia

V OC Laugaricio v Trenčíne uskutoční impozantná edukatívna výstava pod záštitou National Geographic Channels International Obri oceánov, z ktorej sa vám doslova a do písmena zatají dych. Tešiť sa môžete na oceánskych obrov v životných veľkostiach, jednu z najväčších zbierok v strednej Európe plnú čeľustí a zubov žralokov z celého sveta a v neposlednom rade interaktívnu zónu, kde budete môcť nahliadnuť do „modrého sveta“ pomocou virtuálnej reality.

Virtuálna realita je k dispozícii počas trvania výstavy každý deň od 14:00 do 18:00 hod.

Súčasťou výstavy je aj súťaž o vecné ceny.

Miesto konania podujatia: OC Laugaricio v Trenčíne.

Termín podujatia: od 25. júna do 29. júla 2019.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Hľadanie revištského pokladu

Anotácia

Hľadanie revištského pokladu

V rámci prázdninového programu Leto na hrade sa môžete okrem stredovekého dňa (5. 7. 2019), Noci hradov a zrúcanín (17. 8. 2019) a ďalších podujatí zúčastniť aj hľadania pokladu hradu Revište.

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Miesto konania podujatia: Hrad Revište.

Termín podujatia: 21. júla 2019.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia alebo na facebookovskej stránke organizátora.


15. júla 2019
Fandom SK