Súťaž: Napíš si svoje Kladivo

Kladivo_soutez_plakat

Vydavateľstvo Epocha vyhlasuje literárnu súťaž o najlepšiu poviedku zo sveta Kladiva na čaroděje. Prvou cenou je publikovanie v kladivárskej antológii, ktorá sa pripravuje na rok 2017.


Svet obľúbenej akčnej urban fantasy série je rozsiahly a ponúka priestor pre oveľa viac príbehov, než sa kedy môže objaviť na stránkach románov. Ak vás niekedy lákalo skúsiť si napísať vlastnú poviedku s Felixom a spol., teraz máte ideálnu príležitosť.

Pre najlepších sú pripravené knižné ceny vydavateľstva Epocha, ale hlavnou odmenou bude publikovanie najvydarenejšieho príspevku v antológii poviedok Kladiva na čaroděje, kde sa popri príbehoch autorov prvej série, ako napríklad Jiří Pavlovský či Jakub Mařík, objavia aj slávne mená, ktoré v tomto zborníku prvýkrát vstúpia do sveta Kladiva.

Uzávierka súťaže: 30. 11. 2016.


Pravidlá súťaže:

  1. Poviedky musia byť zasadené do sveta Kladiva na čaroděje a dodržiavať jeho reálie a pravidlá. Fantázii sa však inak medze nekladú – vyberte si akýkoľvek úsek hlavnej dejovej línie prvej série alebo si vymyslite úplne novú zápletku.
  2. Každý súťažiaci môže poslať iba jednu poviedku v českom alebo slovenskom jazyku. Ideálny rozsah je okolo 30 normostrán (1800 znakov, vrátane medzier, na stranu), horná hranica je stanovená na 40 normostrán a dolná na jednej normostrane – ak si trúfate, pokojne sa pustite do mikropoviedky.
  3. Príspevky zasielajte na e-mail: pavlina.kajnarova@epocha.cz. Do predmetu píšte SOUTĚŽ – KLADIVO. Do tela správy napíšte svoje meno a názov poviedky. Poviedky posielajte vo formáte niektorého z textových editorov (word, rtf…).
  4. Poviedky bude hodnotiť porota zložená zo zástupcov vydavateľstva Epocha a Kladiva na čaroděje. Predsedom bude Jiří Pavlovský.
  5. Cenou pre najlepšieho je uverejnenie jeho príspevku v antológii, honorované podľa štandardných podmienok. Vydavateľstvo Epocha si vyhradzuje právo žiadnu poviedku z dôvodu nedostatočnej kvality nepublikovať.
  6. Prví traja najlepší dostanú vecné knižné ceny z produkcie vydavateľstva Epocha.
  7. Súťažiaci berú na vedomie, že majú povinnosť dodržiavať platné právne normy a za ich porušenie nesú zodpovednosť. Najmä autorské práva k poviedke musia jej autorovi patriť bez akéhokoľvek obmedzenia. Súťažiaci ďalej berú na vedomie, že obsahom poviedky nebude dotknuté právo na ochranu osobnosti ani iné práva tretích osôb.
  8. Usporiadateľ si vyhradzuje právo upravovať a dopĺňať pravidlá súťaže či súťaž zrušiť.
  9. V prípade otázok píšte na pavla.lzicarova@epocha.cz.

Aktuality o súťaži sledujte na facebookovskej stránke súťaže.


O sérii Kladivo na čaroděje

Kladivo na čaroděje je literárna séria akčnej urban fantasy so svojráznou štvoricou netradičných detektívov bojujúcich proti nadprirodzenu. Autormi sú dlhoročné či práve vychádzajúce hviezdy nielen českej fantastiky! Diely možno čítať aj samostatne, ale pre dokonalý zážitok odporúčame začať od jednotky.

Praha je magické mesto – a tá mágia vás môže zabiť. V tom lepšom prípade.
Keď vám tečie do topánok, keď vás prenasledujú prízraky, koho zavoláte?
Tím Felixa Jonáša určite nie. Ak už by predsa len prišli, nechajú vás pekelným silám napospas, aby vám potom mohli vybieliť byt. Lenže niekedy je situácia taká zúfalá, že vám nezostáva nič iné, než obrátiť sa na ľudí, ktorí sú úplne odpísaní – a dúfať, že to prežijete.
Séria Kladivo na čaroděje vás zavedie do nášho sveta, ako ho nepoznáte… a ako ho ani netúžite spoznať. Aspoň nie na vlastnej koži. Sveta mágie, temných prízrakov, oživených mŕtvol, zabijakov, démonov, psychopatov, nekrofilov, upírov – a to hovoríme len o kladných hrdinoch. Tí, proti ktorým bojujú, sú ešte oveľa horší…


Súvisiace linky:

Kladivo na čaroděje na webe Epochy

Viac informácií na www.epocha.cz, www.facebook.com/…vonacarodeje

Recenzia: Kladivo na čaroděje 1 – 6

Recenzia – Darek Šmíd: Žrádlo pro psy (Kladivo na čaroděje č. 9)


Zdroj: Pavla Lžičarová, Vydavateľstvo Epocha


22. júla 2016
Fandom SK - PR