Ste pripravení čarovať? Predstavujeme čarovný prútik Maguss Wand

maguss parseltounge logo with wands

Tiež ste občas zatúžili po čarovnom prútiku alebo zázračnom prsteni, ktorý by vám splnil každé prianie? Alebo ste si aspoň zamrmlali popod fúz Avada Kedavra, hoci ste vedeli, že v skutočnosti neublížite nikomu, aj keď si to zaslúži?

Milovník fantasy, kúziel a človek, ktorý okrem šlabikára prečítal už len ságu o Harrym Potterovi, Ondrej Tokár sa rozhodol, že priblíži svet mágie každému. A to nie hocijako.

Každú noc mu kradol spánok a každé ráno ho zobúdzal ešte pred svitaním. Nenechal ho uvažovať o ničom inom a voľné chvíle si bez neho nedokázal predstaviť. Sprevádzal ho na všetkých cestách a každom kroku. Nedokázal bez neho žiť. Miloval ho. Predsa to on ho priviedol na svet.

Maguss Wand. Nápad študenta, ktorý už nechcel o kúzlach iba snívať, ale aj žiť v ich svete.

Maguss Wand pochádzajúci z jeho dielne predstavuje prvú interaktívnu paličku fungujúcu na princípe podobnom laser tagu, pomocou ktorej sa bude dať čarovať podobným spôsobom ako v knihách či filmoch o Harrym Potterovi. Čarodejnícke duely teda už nebudú len v príbehoch.

Prútik Maguss Wand je vyrobený z veľmi odolného plastu, pričom jeho povrch je zaujímavo tvarovaný, a tak pripomína skutočný čarodejný prútik. Drevený vzhľad už len umocňuje celkový výsledok.

Vnútro ukrýva špeciálnu súčiastku, ktorá dokáže zaznamenávať pohyby, čiže pomocou Maguss Wand sa bude dať čarovať obyčajnými gestami. Prijímač v podobe odznaku, umiestnený napríklad na hrudi protivníka, zachytí digitálny signál, ktorý palička vyšle po správnom vykonaní konkrétneho kúzla, a pošle ho mobilnej aplikácií, ktorá zaznamená všetky údaje.

Avšak na to, aby duelant kúzlo úspešne zoslal, bude sa musieť dôkladne naučiť daný pohyb. Ak svoju prípravu zanedbá a jeho gesto nebude zodpovedať danému kúzlu, nepodarí sa mu ho vyslať a súboj pravdepodobne prehrá. Zásahy protivníka bude hlásiť aplikácia na mobilnom telefóne zvukovým signálom. Tým pádom počas zápasu nebude potrebné držať smartfón v ruke.

„Vždy som túžil po tom, aby som sa aspoň na jeden deň mohol stať skutočným čarodejníkom a zosielať kúzla či bojovať proti rôznym nástrahám. Aj táto túžba ma doviedla k myšlienke interaktívneho a najmä čarovného prútika, ktorý by aj iným umožnil aspoň sčasti uniknúť realite,“ hovorí Ondrej Tokár.

Spolu s medzinárodným tímom, ktorého jednotliví členovia sú roztrúsení od Slovenska cez Dánsko až po Ameriku, sa Ondrej snaží, aby sa Maguss Wand stal dostupným a cenovo prijateľným čím skôr. Aj preto sa táto zanietená skupina rozhodla svoj projekt financovať prostredníctvom Kickstarter, platformy, ktorá umožňuje ľudom finančne podporiť zaujímavé nápady výmenou za unikátny produkt.

Kniha o zázračnom čarodejovi pobláznila celý svet. Stane sa aj z Maguss Wand ikona? Nechajme sa prekvapiť.


Pozrite si oficiálne video projektu Maguss Wand


Podrobnosti nájdete na nasledujúcich linkoch

Maguss Wand na Kickstarteri

Maguss Wand na Facebooku


Zdroj: Maguss Wand


3. augusta 2015
Fandom SK - PR