Štartujeme rok 2007

Brloh News

Bohatier
Kravička
DragonLance
Warcraft
Jánošík
Fantázia 38

Vegetačného obdobia vo forme vianočného obžerstva, silvestrovských osláv, povinných rodinných návštev a nečinného vylihovania máte už iste všetci plné zuby. Ak nie, dovoľte, aby som sa vás pokúsila vyslobodiť z hroziaceho večného lehára a vaše sladké lebedenie narušila aspoň základnými informáciami o pripravovaných januárových novinkách, pre ktoré sa iste oplatí vstať z postele.

Knižný trojboj: Červenák – Pratchett – Knaak. Tri jednotky v dátume, to je termín vydania novej trilógie Bohatier od Juraja Červenáka. Prvá časť nesie názov Oceľové žezlo a nedočkavci o nej nájdu bližšie informácie na autorovej webstránke. Kniha vychádza 11.1., opäť vo vydavateľstve Wales, v preklade Roberta Pilcha a s tradične vystihujúcou obálkou Miša Ivana, ktorý vnútro knihy „obohatieril“ aj o mapy a ilustrácie. Ako sa bude Bohatierovi dariť v konkurencii ďalších dvoch očakávaných autorov ukáže až rebríček predaja. Možno práve „žezlo“ v názve knihy má čitateľom naznačiť, aby práve Bohatiera korunovali za kráľa januárového rebríčka, no – držíme palce :- )

Terry Pratchett: Kde pak je má kravička. Ako vydavateľstvo Talpress uvádza na svojej novučičkej webstránke – ide o knihu o čítaní knihy, ktorá sa zmenila na celkom inú knihu, ale všetko dobre dopadlo. No chápete to? Lebo ja nie a myslím, že aj sám Freud osobne by tu mal problémy. Ale už čoskoro iste pochopím. Zatiaľ mi je jasné len to, že kniha obsahuje ilustrácie Melvyna Granta a je v poradí už treťou Pratchettovkou v tvrdej väzbe.

Tak. A veľké finále! Troch kráľov uzatvára kto iný než diabolský Richard A. Knaak. Autorovo meno na vrchných priečkach v rebríčkoch Brlohu je už tak otrepané, že ho nemusím snáď nikomu predstavovať. Pripravovaná novinka je zo sveta DragonLance – Legenda o Humovi a všeobecne je považovaná za jednu z najlepších z tohto sveta.

Keď už som pri tom Knaakovi. Na tomto mieste ma to zvádza upozorniť fanúšikov Warcraftu na najočakávanejšiu hernú novinku – World of Warcraft: The Burning Crusade, ktorá vychádza 16.1. a už teraz sme na ňu začali registrovať predoobjednávky.

Z komiksov nám práve hádže vydavateľstvo Slovart pod nohy perlu v podobe hrachu a tou je pravdivý príbeh legendárneho zbojníka a jeho družiny. Jánošík si do komiksovej podoby vyskočil hneď 9 krát. Presne pod toľko krátkych príbehov sa podpísalo známe duo Taragel & Danglár a ide o kompletné vydanie komiksu, ktorý vychádzal na pokračovanie v denníku Pravda (leto 2006). Komiks Janošík by ste teda určite nemali mať „na háku“…

A na záver, čerešnička na torte :- ) Nikdy nekončiaci seriál, ktorého každé ďalšie pokračovanie očakávame vždy s napätím na našich fantastických prijímačoch už takmer celé desaťročie. Najmenej tri krát ročne zasadnú k Fantázii „milióny“ divákov po celom svete, aby sledovali ďalšie osudy svojich hrdinov a nechali sa strhnúť do víru nevšedných udalostí od všedného štrikovania (Viď čl. z 19.12.) Nebudem príliš prezrádzať obsah, len si neodpustím drobnú upútavku na pripravovaný dokument „film o filme k seriálu Fantázia“, ktorý vám už onedlho prinesie jeho tvorivý tím. Neodchádzajte preto nadlho od prijímačov.

Tak ako? Ešte chcete naďalej hniť, nechať si obrastať brucho tukom a riadiť sa heslom Homera Simpsona: „Zbohom nohy, uvidíme sa na jar“? Jasne, že nie! Takže hajde do Brloh-u, už na Vás čakáme.

PF 2007 želá Brloh Team


4. januára 2007
Galgo