StarCon 2005

hviezdne stretnutie priateľov astronómie a sci-fi

Hornonitrianska hvezdáreň Partizánske a Občianske združenie Fantázia vás pozývajú v sobotu 19. 3. 2005 na STARCON 2005 – hviezdne stretnutie priateľov astronómie a sci-fi, tentoraz v znamení planéty Saturn.

Program sa začína o 10,00 video­projekciou a astroburzou astronomickej techniky a fantastickej literatúry. V poobedňajších hodinách sa predstaví publicista Miloš Ferko z časopisu Fantázia „retroprednáškou“ o vedeckej fantastike na Slovensku 70. a 80. rokov. Autor Michal Jedinák predstaví svoju knižnú prvotinu „Nie celkom Rozprávky“, ktorá je prvou knihou vydavateľstva Fantázia. Na Slovensku, ale i v Česku úspešná autorka fantastiky Alexandra Pavelková otestuje kreatívne myslenie prítomných na workshope – kreatívnej hre a zabaví divákov dvoma videopásmami. Prvé „Šaty robia človeka a nahota hrdinu“ predstaví najzábavnejšie nahé hrdinské scény vo fantastických filmoch. Druhé „Fajn papa“ je o kulinárskych dobrodružstvách vo filme a toto videopásmo bude skutočne len pre silné žalúdky!

O 16,00 Vladimír Mešter z Hornonitrianskej hvezdárne v Partizánskom predstaví prstencovú planétu v prednáške doplnenej obrazovými materiálmi: SATURN – SVET PREKVAPENÍ. Po nej bude program pokračovať ďalšími videoprojekciami a voľnými diskusiami na astronomické a fantastické témy. V prípade priaznivého počasia bude jedným z vrcholov podujatia obľúbené pozorovanie Mesiaca, planét (Jupitera, Saturnu) a ďalších hviezdnych objektov.

Hvezdáreň ponúka aj ubytovanie zo soboty na nedeľu. Bližšie informácie záujemcom podajú na telefónnom čísle 038/7497108 alebo e-mailom na adrese hvezdap@stonline.sk.


9. marca 2005
Fandom SK - PR