Slovenský akčný sci-fi film na Istrocone 2003!

ZVIERATÁ

Praľudia
Žilinskí filmári v plnom nasadení
Čo herec nespraví kvôli úlohe v sci-fi?!

Jedným zo zlatých programových klincov, zatlčených do lebiek divákov na vlaňajšom Istrocone, bola premiéra krátkometrážneho akčného hororu Miesto smrti. Filmík pobavil i znechutil, nadchol i rozčúlil, každopádne si málokto nechal ujsť príležitosť vidieť slovenských amatérskych filmárov v akcii a veľká sála praskala vo švíkoch. Toho roku nás čaká ešte väčšia pecka. V Žiline a blízkom okolí totiž práve v týchto dňoch naplno frčí nakrúcanie akčnej sci-fi pod názvom ZVIERATÁ.

\„Explózia chutí\“ je skupinka amatérskych filmárov s profesionálnym nasadením (viac informácií na stránke www.tempext.wz.cz). Jadrom skupiny sú Lucia „Nefertiti“ Droppová a Peter „Pikaso“ Pikna, dostatočne známi aj čitateľom Fantázie a nášho webu. \„Explózia chutí\“ už má za sebou zopár krátkych filmíkov, avšak teraz sa to rozhodla rozbaliť vo veľkom. ZVIERATÁ budú mať zhruba 20 minút a hoci o deji toho z tvorcov nevypáčite ani máčny mak, sľubujú, že pôjde o klasickú sci-fi, od začiatku do konca nabitú akciou. Z kuloárov k nám prenikli informácie, že nedávno sa mladí filmári zaujímali o ingrediencie potrebné na namiešanie dôveryhodne vyzerajúcej \„krvi\“, takže mäsiari z Extreme Films asi dostanú brutálnu konkurenciu.

Vo filme účinkuje zhruba 10 amatérskych hercov zo Žiliny, a nepôjde o žiadnu improvizáciu, účinkujúci pred začatím samotného nakrúcania absolvovali čítacie skúšky a poctivo nacvičovali svoje scény. Muziku k filmu samozrejme komponuje hudobný maniak a nádejný skladateľ Pikaso, a pozor – bude nahrávaná naživo s malým komorným orchestrom. Ak vám to nestačí ako návnada, čo tak informácia o tom, že časť filmu sa nakrúca len s hercami pred modrým plátnom, pričom pozadie bude dotvorené v počítači?

ZVIERATÁ by mali byť na digitálny nosič zaznamenané do konca júla, v auguste prebehnú postprodukčné práce (strih, triky, hudba) a potom už ZVIERATÁ čaká slávnostná premiéra na festivale Istrocon 2003, ktorý sa uskutoční 12. – 14. septembra v Bratislave. O ďalšom priebehu nakrúcania i podrobnostiach ohľadne presného dátumu, času a miesta premiéry budeme samozrejme včas informovať.


17. júla 2003
Ďuro Červenák