Slávny reportér opäť na striebornom plátne!

The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn

Tintin: Tajomstvo jednorožca
Tintin

Boom komiksových filmov pokračuje a svojej filmovej podoby sa čo nevidieť dočká ďalší z príbehov legendárneho Hergého reportéra Tintina, a to rovno v 3D formáte.

Film nesie názov The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (Tintinove dobrodružstvá – Tajomstvo Jednorožca) a krátko po ňom by mali nasledovať ďalšie pokračovania. Réžie sa chopí Steven Spielberg v spolupráci s Petrom Jacksonom, ktorý bude pravdepodobne režírovať druhú a tretiu časť. Tajomstvo jednorožca je jedenástym pokračovaním série z pera belgického ilustrátora Hergého (vlastným menom Georges Remi (1907 – 1983).

Príbeh začína, keď Tintin (vo filme Jamie Bell, známy ako rebelantský Griffin z vlaňajšieho Jumpera) daruje kapitánovi Haddockovi model starej lode, ktorý náhodou objavil na trhovisku. Vďaka starému zápisníku sa pred nimi začne odkrývať tajomstvo lode zvanej Jednorožec a dobrodružstvo plné pirátov a stratených pokladov sa môže začať. Úlohy hlavného záporáka Reda Rackhama sa zhostí Daniel Craig, vo filme by sme mali ešte vidieť alebo skôr počuť Andyho Serkisa (Milááášššek), Simona Pegga a jeho dvojča Nicka Frosta, ktorí sú nerozlučne zviazaní s jedným zo scenáristov Edgarom Wrightom (Jednotka príliš rýchleho nasadenia či Shaun of the Dead).

Premiéra filmu je plánovaná na rok 2011.

Kartu komiksovej postavy Tintin si môžete prečítať vo Fantázii 43

Z histórie Tintina

Tintin sa na papieri prvýkrát objavil v roku 1929 v prílohe belgických novín Le Vingtième Siècle. Odvtedy jeho popularita značne vzrástla – bolo predaných viac než 200 miliónov výtlačkov a jeho fanúšikov možno nájsť po celom svete. Právom je považovaný za jeden z najúspešnejších komiksov 20. storočia.

** The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn**

réžia: Steven Spielberg

scenár: Steven Moffat, Edgar Wright a Joe Cornish

Žáner: dobrodružný film, fantasy

Výroba: USA, 2011


18. februára 2009
Drasha