Čo nového vo svete fantastiky 25

Zopár noviniek o novom Spidermanovi bez Raimiho, Shyamalanovom Avatarovi bez 3D, poprsí Kate Beckinsale v 3D a Darth Vaderovi, ktorého sprevádzala Sila (nie 3D).


logan_lerman_1261171055.jpg
Pavúčia olympiáda

Po naťahovačkách Sama Raimiho so Sony nás čaká reštart Spidermana, s novým režisérom a novými hercami. Momentálne je prvým na pavúčom zozname Logan Lerman, ktorého čoskoro uvidíme ako Poseidonovho syna vo fantasy Chrisa Columbusa „Percy Jackson: Zlodej blesku“.

Osemnásťročný Logan má za sebou pár zaujímavých úloh a niekoľko teenagerských Oscarov, ale v úlohe sarkastického hláškara si ho akosi neviem predstaviť. Súčasná vlna teľacích upírov mu však dáva celkom slušnú šancu, v nedávnom My One and Only Lerman dôstojne sekundoval aj Reneé Zellweger.

Nie je Avatar ako Avatar

Aktuálny trailer na Shyamalanovho Avatara (Avatar: The Last Airbender) je natoľko free, cool a in, že sa stávky na oživenie režisérovej kariéry prehupli do veselších cifier. Svetová premiéra je 2. júla 2010, v našich končinách ho asi uvidíme až v auguste.

Kate a 70C v 3D

katebeckinsale020110.jpg

Kate Beckinsale má síce opciu na ďalší Underworld, ale po oznámení, že pôjde o Underworld 3D to vyzerá tak, že sa snaží nájsť cestu z projektu von. Možno nechce vidieť svoje chirurgom vylepšené partie v 3D, na jej mieste by som sa obával skôr dátumu 21. 1. 2011, kedy má byť film uvedený do kín. Produkcia totiž stále omieľa svoje „soon“ a slovo do bitky nikde. Akurát na režisérskej stoličke je už potvrdený Len Wiseman, ktorý má na konte prvé dva filmy zo série a poslednú Smrtonosnú zbraň (4.0). Foto Variety.

Darth Vader porazil rakovinu

Daily Mirror vo svojej správe uviedol, že 74 ročný David Prowse, ktorý si zahral temného jedovatého chrchliča v originálnej trilógii Star Wars, zdolal rakovinu. Rádiológovia z London's Royal Marsden Hospital vraj boli prekvapení, ale pravoverní fanúšikovia len uznanlivo pokrývali hlavami.


5. februára 2010
Marbh