Raketa 2004

Vyhlásenie súťaže

Časopis Fantázia a Občianske združenie Fantázia vyhlasujú poviedkovú súťaž Raketa 2004.

Súťaže sa môžu zúčastniť doteraz neuverejnené poviedky:

  • v slovenskom jazyku
  • všetkých žánrov fantastiky
  • maximálneho rozsahu 20 normostrán (36000 znakov)
  • také, ktoré porotcovia nepoznajú z iných súťaží

Uzávierka súťaže je 30. júna 2004. Začiatkom augusta budú oznámené finálové poviedky, ktoré pri zachovaní anonymity autora vyberie porota v zložení Dagmar Mehešová, Marek Eliáš, Ondrej Herec, Štefan Huslica a Martin Králik. Po vyhodnotení budú uverejnené v časopise Fantázia a na internetovej stránke Fantázia On-line. Čitatelia budú môcť za ne hlasovať do konca októbra, pričom jeden z nich získa knižky. Výsledky na základe priemeru poradia poroty a čitateľov budú vyhlásené v decembri 2004 na Večeri slovenskej fantastiky.

Ceny:

  1. cena – 3000,– Sk
  2. cena – 2000,– Sk
  3. cena – 1000,– Sk
  • knižky pre hlasujúcich čitateľov

Podmienky: poviedky posielajte v piatich tlačených a jednej elektronickej verzii na adresu: časopis Fantázia, P. J. Šafárika 15, 927 01 Šaľa. Priložte zalepenú obálku, v ktorej uvediete názov poviedky, meno a adresu autora, mailový, poprípade telefonický kontakt.

Zaslaním poviedky do súťaže autor udeľuje súhlas na vydanie diela formou rozmnoženia literárneho diela jedným vydaním v časopise Fantázia a uverejnením na internetovej stránke www.fandom.sk v prípade, keď sa uvedené literárne dielo dostane do finále poviedkovej súťaže RAKETA 2004. Autori budú v dostatočnom predstihu oslovení.

V Bratislave 04. februára 2004


4. februára 2004
Martin Králik