Raketa 2003

Finálové poviedky!

Po skompletizovaní hodnotení všetkých piatich porotcov sa do finále Rakety 2002 dostali Ďuro Červenák, Michal Jedinák, Ladislav Kravčík, Zuska Minichová a Michal Spáda. Finálové poviedky aj s informáciou o spôsobe hlasovania a hlasovacím formulárom nájdete na našej stránke budúci týždeň. Váš hlas rozhodne!

Do finále Rakety 2002 teda postúpili tieto poviedky (podľa abecedy):

Červenák, Ďuro – Hrdlorez Jedinák, Michal – Dievčatko Kravčík, Ladislav – Dievča a meč Minichová, Zuska – Biela pani Spáda, Michal – Pozostalí

Prečítať si ich tu budete môcť budúci týždeň. V papierovej verzii vyjdú v najbližšej Fantázii 26. A na záver si ich budete môcť skrátene vypočuť na Slovenskom rozhlase. O termíne samozrejme budeme informovať.

A čo s poviedkami, ktoré nepostúpili? Štyri poviedky, všetky od (podľa mojich infomácií) doteraz nikde neuverejnených autorov, siahali na finále, jednej uniklo o chlp. Minimálne tieto sa určite v ďalších Fantáziách objavia. Niektorých autorov nepostupujúcich poviedok pozveme na Večer slovenskej fantastiky, ktorý by sa mal konať už v prvej polovici júna. Tu by ich mali na workshope rozobrať niektorí porotcovia aj ďalší hostia. Ak vás dovtedy neoslovíme, máte aspoň možnosť požiadať redaktorov Fantázie, aby vám poslali svoje krátke posudky.


9. mája 2003
Martin Králik