Prvé exkluzívne fotky zo slovenského sci-fi hororu!

Tak, už je to tu! Ako sme vás nedávno informovali, v súčasnosti na plné pecky prebieha nakrúcanie krátkometrážneho slovenského (!) akčného sci-fi hororu MIESTO SMRTI. Tu je prvý pohľad do zákulisia!

Ako nás informoval Roland Axenberg, jeden z popredných predstaviteľov prvej slovenskej produkčnej spoločnosti na výrobu akčných a sci-fi filmov Extreme Films, práce prebiehajú k spokojnosti všetkých zúčastnených. Jediným zádrheľom sa ukázali byť roje komárov na pôvodne vybratých lokáciách, kvôli čomu musel štáb nájsť nové, krvilačným hmyzom nezamorené exteriéry. Na nakrúcaní sa po autorovi tohto článku, ktorý sa podieľal na scenári, zúčastnil aj ďalší spolupracovník webu Fantázia Adrián Žiška. Ten pomohol štábu ako kameraman. 

O deji toho zatiaľ veľa prezradiť nemôžeme, ale ako je vidno už aj na uvedených fotografiách, skutočne nebude chýbať streľba a krv, čo je základný predpoklad vysokej umeleckej kvality MIESTA SMRTI. Tvorcovia nám prezradili čo-to i o výrobe špeciálnych efektov – napríklad na vybuchujúcu zem po zásahoch projektilov je použitý natlakovaný vzduch, čo je rovnaká metóda, akú používal trebárs Steven Spielberg pri nakrúcaní vojnového veľkofilmu Zachráňte vojaka Ryana. Väčšie ohnivé explózie budú vyrobené v 3D štúdiu, takže sa môžeme tešiť aj na digitálne triky. Navyše sa nám podarilo získať zvučný menoslov ústredného obsadenia. Takže: veliteľ Ax – Andrej Gruľa, vojak Hard – Dušan Kamenský, vojak Rol – Stano Nižňanský, vojak Max – Roland Axenberg. Produkčná spoločnosť Extreme Films má svoje sídlo v Petržalke, čo by mohlo predznamenať prerod tohto vychýreného sídliska na slovenský Hollywood. 

Slávnostnej premiére MIESTA SMRTI 14. septembra na Istrocone 2002 bude predchádzať aj uvedenie traileru. Sledujte našu stránku ďalej, budeme vás informovať! 

&nbsp Michal Jedinák
16. mája 2002
Fandom SK - PR