Protopero: Miloš Ferko - Pokus o tretí rozmer

Protopero

Počas prázdninových mesiacov vás pozývame vrátiť sa s nami do čias, keď ešte Ohnivé pero nebolo súťažou, ale projektom Michala Jedináka, v ktorom bolo v priebehu rokov 2006 – 2007 uverejnených celkove 80 celkom novučičkých mikropoviedok od 34 autorov.

Zaspomínajte si napríklad na poviedku jedného z našich najplodnejších mikropoviedkarov Miloša Ferka Pokus o tretí rozmer, a pokiaľ ste sa k nej ešte nedostali, máte možnosť urobiť to prvýkrát.


Miloš Ferko – Pokus o tretí rozmer

V jedno piatkové popoludnie si Olga kúpila varechu. Poriadne veľkú, aby ju cítila v ruke a nezabudla na svoje predsavzatie. Olga sa rozhodla, že sa bude učiť variť. Tiahlo jej na tridsať, no doposiaľ bola touto činnosťou nepoškvrnená.

Mestá boli plné kioskov, krčmičiek a obchodov s potravinami, v tajge alebo tundre sa vždy dalo niečo uloviť a hodiť do kotla. Proces, ktorý nasledoval potom, Olga nazývala „príprava potravy.“ Uskutočňoval sa na princípe „čo najrýchlejšie, čo najviac“. S detailmi si starosti nikdy nerobila, jemné odtienky zahladili hlad spolu s nemožnosťou výberu.

Čítajte ďalej tu: Miloš Ferko – Pokus o tretí rozmer


Ďalšie poviedky tohto projektu môžete nájsť, keď kliknete na nasledujúci link projektu Ohnivé pero aj s ilustráciami Michala Jedináka.


5. augusta 2013
Fandom SK