Protopero: Juraj Červenák - Profíci

Protopero

Počas prázdninových mesiacov vás pozývame vrátiť sa s nami do čias, keď ešte Ohnivé pero nebolo súťažou, ale projektom Michala Jedináka, v ktorom bolo v priebehu rokov 2006 – 2007 uverejnených celkove 80 celkom novučičkých mikropoviedok od 34 autorov.

Zaspomínajte si napríklad na poviedku Juraj Červenáka Profíci, a pokiaľ ste sa k nej ešte nedostali, máte možnosť urobiť to prvýkrát.


Juraj Červenák: Profíci

„…sa na to vyserem!“ zavrčal Gejza, keď sa píla už hádam desiaty raz zachytila, takže ju musel vykývať z rezu a potom ňou pravidelnými ťahmi dopredu-dozadu vniknúť naspäť. „Mohol si do toho krámu zohnať ostrý list…“

„Bol nový, včera som ho kúpil v Baumaxe,“ opáčil Laco, ktorý medzitým usilovne ostril nôž – čepeľ behala po brúske s prenikavým šving-šving. „Len čo šéf zavolal, že potrebuje o-kam-ži-te spracovať ďalšiu zákazku, hneď som bežal splašiť nový vercajg. Si uvedom, že tu makáme ako chuji už hodinu. Na začiatku rezala dobre, nie? Ten hajzel má hrubé kosti, to bude tým.“

Čítajte ďalej tu: Juraj Červenák – Profíci


Ďalšie poviedky tohto projektu môžete nájsť, keď kliknete na nasledujúci link projektu Ohnivé pero aj s ilustráciami Michala Jedináka.


22. júla 2013
Fandom SK