Protopero: Daniel Klimek - Posádka

Protopero

Počas prázdninových mesiacov vás pozývame vrátiť sa s nami do čias, keď ešte Ohnivé pero nebolo súťažou, ale projektom Michala Jedináka, v ktorom bolo v priebehu rokov 2006 – 2007 uverejnených celkove 80 celkom novučičkých mikropoviedok od 34 autorov.

Zaspomínajte si napríklad na poviedku Daniela Klimeka Posádka, ktorá vyšla v projekte Ohnivé pero na pokračovanie. Pokiaľ ste sa k nej ešte nedostali, máte možnosť urobiť to prvýkrát.


Daniel Klimek – Posádka

Filip kráčal po ulici s výrazom, ktorý by náhodný okoloidúci nazval nechuťou. Teda ak by sa nejaký náhodný okoloidúci v meste o takom čase nachádzal, všakže. Boli totiž štyri hodiny ráno, teda doba, kedy normálny človek tvrdo spí. Nový deň, začiatok Filipovej novej, nechcenej kariéry.

Na nohách mal natiahnuté staré tepláky a vychodené bagandže, vyťahaný sveter posievali vyšúchané záplaty. Napriek nekresťanskej hodine, napriek nechuti, ktorej sa nedokázal zbaviť odvtedy, ako s hromžením prizabil hlučný budík, sa musel Filip usmiať. Nakoniec, bola to náramná sranda. Neprešli ani tri mesiace, čo spromoval na ekonomickej univerzite, a napriek hrôzostrašnej ekonomickej situácii mal prácu. Na rozdiel od väčšiny svojich spolužiakov.

Čítajte ďalej tu: Daniel Klimek – Posádka, 1. časť a pokračovanie tu: Daniel Klimek – Posádka, 2. časť


Ďalšie poviedky tohto projektu môžete nájsť, keď kliknete na nasledujúci link projektu Ohnivé pero aj s ilustráciami Michala Jedináka.


12. augusta 2013
Fandom SK