Predstavujeme: Roland Oravský - V tieni Zeme

Nový slovenský scifi triler pokrstil Juraj Červenák

V tieni Zeme - obálka
Krst V tieni Zeme Andrea Harmanová a Roland Oravský
krst V tieni Zeme - pripravení krstiť
Krst V tieni Zeme - krstný otec
Krst V tieni Zeme - infúzia tečie
Krst V tieni Zeme - beseda
Krst V tieni Zeme - autogramiáda

V rámci sobotňajšieho programu festivalu Comics Salón 2018 spisovateľ Juraj Červenák pokrstil najhorúcejšiu novinku vydavateľstva Artis Omnis – scifi triler V tieni Zeme od Rolanda Oravského. Krstilo sa glukózovým roztokom, infúziou ihlou priamo do knihy! Okrem samotnej knihy sa v nasledujúcej besede hovorilo aj o medicínskych hoaxoch a konšpiračných teóriách, keďže Roland Oravský patrí do skupiny Lovci šarlatánov. Debatovalo sa aj o situácii v zdravotníctve u nás a v Nemecku, kde autor žije. Krstný otec Juraj Červenák zasa pripomenul, čo by nemalo správnym detektívkam chýbať – či sa už odohrávajú v minulosti alebo budúcnosti. Napríklad dobré dialógy, za ktoré si môže Roland Oravský za knihu V tieni Zeme pripísať plusový bod.

Po obdarovaní krstné tatu fľaškou whisky nasledovala autorova autogramiáda a rozhovor pre POPkast.

V tieni Zeme je dosiaľ jedinečná kniha, ktorá zaplnila ďalšie biele miesto na poli domácej slovenskej fantastiky. V týchto dňoch sa už dostáva na knižné pulty, takže spoločne s hlavným hrdinom môžete začať riešiť sériu záhadných úmrtí.


Anotácia

Niektoré tajomstvá je lepšie neprebúdzať.

Raketoplán s bežným nákladom na kolonizovanú planétu sa náhle odmlčí a nedarí sa s ním nadviazať spojenie. Počítačový systém ho automaticky nasmeruje späť na medzinárodnú stanicu, umiestnenú na Mesiaci. Celú záležitosť preberajú dvaja vyšetrovatelia zo Zeme, no namiesto štandardne očakávaných záverov zistia šokujúce fakty. V hlbinách vesmíru došlo k strašným udalostiam, ktoré nevedia vysvetliť ani špičkoví vedci. Vyšetrovací tím je v slepej uličke. Zlo sa začne šíriť, akoby nestačilo, že Európe hrozí nová vojna. Narastá panika a hlavný vyšetrovateľ stráca akúkoľvek istotu. Pohráva sa s ním vlastná myseľ alebo je naozaj svedkom niečoho, čo je mimo ľudského chápania? Dokáže ešte zabrániť ďalším obetiam?


Krátka ukážka z knihy

„Nedokážem pochopiť, čo by ich k tomu viedlo. Spoločne sa vydať v ústrety smrti. Napadá vám niečo?“

Leif si odkašľal. „Ak to naozaj urobili, existujú iba dva dôvody. Hromadné šialenstvo alebo strach.“

„Strach pred čím?“

Leif nepoznal odpoveď.


Dlhšia ukážka z knihy


Podrobnosti o knihe

Názov: V tieni Zeme
Žáner: scifi, krimi, triler
Autor: Roland Oravský
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Rok vydania: 2018
Počet strán: 176
Väzba: pevná väzba s prebalom
ISBN 978–80–8201–020–9

Knihu V tieni Zeme si môžete kúpiť v Martinuse momentálne so zľavou až 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi

Roland Oravský (1991, Košice) pôsobí ako lekár – internista v nemeckom meste Chemnitz. Je členom a spoluautorom článkov skupiny Lovci šarlátanov, ktorá sa snaží vyvracať nezmysly a mýty v medicíne. Píše vzdelávacie články z oblasti medicíny na invivomagazin.sk, v minulosti prispieval aj do denníkov SME, Denník N a do časopisu Quark.

Vo svojej literárnej tvorbe spája prvky trileru, krimi a scifi. Jeho novela Hypnos vyhrala súťaž Detektívka roka 2013 a v roku 2014 vyšla vo vydavateľstve Forza Music.


25. septembra 2018
Fandom SK - PR
Zdroj informácií